IMG_9391De 28e editie van de zwetsavond was een zeer geslaagde avond. Voorzitter Gerry vd Broek opende de avond na een muzikale opening door de kapel van De Juinders. De avond werd geopend door het zangduo Toos en Patrice (Marja de Visser en Jozine vd Heijden). Deze brachten een hele act met een aantal lekkere meezingers.
De eerste Tonprater was Siebert Roefs. Als Siepke van Siebert, kreeg hij de lachers op zijn hand, met zijn avonturen in de functie van soldaat in het leger.
Peter van Daal kwam als Peerke Bromsnor. In deze hoedanigheid kon hij een aantal bekende hd’ers op de bon slingeren.
Peter Plouvier kwam als Cor Vee. Als academisch gevormde tonprater veegde hij de vloer aan met veel foute zaken uit onze gemeente.
Henk Habraken en meneer van Hoorn (Dinther & Heeswijk), vandaar meneer, bezongen Heeswijk en Loosbroek.
Ton Korsten vertelde als boer Korsten het wel en wee op de boerderij. Al blazend zorgde hij ervoor dat een scheelziende koe weer recht de wereld in keek.
Henk Habraken kwam als Henk Habraken. Vlot beeldde hij een aantal typetjes uit. Door de bril om te draaien leek hij precies op Hieke Stek.
René van de Veerdonk, kwam als Hein Chagrijn. Al foto’s makend van het publiek kwam hij op. Alle lelijke mensen werden door hem op de foto gezet. Hij vertelde dat hij die foto’s meenam naar Afrika, daar liet hij ze dan aan de mensen zien. Om ze te laten weten dat er ergere dingen waren dan honger.

Al met al was het een geweldig geslaagde avond.