110305-lvdv-jeugdoptocht__08{jcomments on}Onder een schraal voorjaarszonnetje trok een bonte stoet van kleine wagens en loopgroepen door HaDee tijdens de jaarlijkse Jeugdoptocht. Met veel uitwerkingen op het carnavalsmotto 'HDL ziet sterren!', maar ook mooie groepen met als thema 'ruimte' en 'met carnavalle gaan we knallen' sierden de optocht. De winnaars worden later vanmiddag bekendgemaakt bij de Mini Na Aap show.
Er was veel te bekijken in de optocht. Diverse groepen hadden mooie wagens gemaakt, daarnaast waren er veel kleine, maar ook groter loopgroepen. Basisschool Mozaïek had een hele grote groep, er waren mensen die de ruimte in wilden met de Nederlandse Discovery of groepen die de ruimte hadden. Als eerder aangegeven waren er groepen die binnen het Carnavalsmotto aan het werk waren gegaan. Zo was er een Walk of Fame, waren er vallende sterren, popsterren en 'Sterren van ezels' met échte ezels. De voetbalplaatjes van voetbalvereniging Avesteyn waren te zien. Ook was er een 'levende' fruittaart, waren er 'poppen' aan het dansen, en werd Sinterklaas nu wél met muziek ingehaald.

Prins Dennis aanschouwde de feestelijke optocht langs de weg, waar Jeugdprins Steven en Jeugdprinses Fenna met hun Jeugdraad van Elf op de praalwagen de scepter over Snevelbokkeland zwaaiden. Ongeveer dertig groepen trokken vanaf Plein 1969 via de Jonker Speelmanstraat, Flerustraat, Graaf Wernerstraat, Ridder Robertstraat, Zijlstraat, Donkeren Dijk en Julianastraat naar de grote feestzaal in sportzaal de Zaert.

Uitslag Jeugd
1 ste     Disco in het weerwolvenbosch.
2 de      Ook in de koffiestraat hebben wij de ruimte.
3 de      Spaceshuttle: kek mar goed, dis de leste kir. Hierno ziedum niemer.Zij mogen morgen vooraan lopen bij de grote optocht.