{jcomments on}110430-lvdv-Reveille_07Koninginnedag 2011 werd dit jaar traditioneel weer geopend door een reveille vanaf de kerktoren van de Sint Servatiuskerk in Dinther en de Sint Willibrordkerk in Heeswijk. Leden van de Dintherse harmonie Sint Servaes en de Koninklijke fanfare Sint Willibrord bestegen even voor 7 uur de torens om het 'Reveille' over de dorpskernen te laten klinken.

In Dinther gingen we mee omhoog met Peter Plouvier en Tom Dekker, beiden trompettisten van het harmonieorkest. In drie etappes over stenen trappen, een aantal houten trappen, werd uiteindelijk de derde etappe genomen middels de aluminium steektrappen.
Zo kwamen we op acht minuten voor 7 bij de raampjes op ruim 50 meter boven de grond. Na een korte mentale voorbereiding en het warmblazen van de instrumenten, galmden de kerkklokken van de 73 meter hoge toren dat het zeven uur was. Peter en Tom lieten hun klanken over het zonnige Dintherse dorp vallen.

Even later klonken de bazuinen van de fanfare uit Heeswijk.

Na afloop was er de gezamenlijk ontmoeting tussen de Heeswijkse bazuinblazers en de Dintherse trompettisten onder het genot van een kopje koffie in het Jozefcentrum in Heeswijk en is Koninginnedag officieel geopend!