111016-lvdv-uitwisseling_04{jcomments on}Harmonie Sint Servaes uit Dinther en Koninklijke Harmonie Sint Cecilia uit Schijndel hielden vanochtend hun uitwisselingsconcert in de aula van gymnasium Bernrode. Beide muziekorkesten hadden de première van hun repertoire wat zij op zondag 11 december a.s. in Etten Leur ten gehore gaan brengen. Die dag nemen zij deel aan een voor hen belangrijk muziekconcours.

De aula van het gymnasium was deze ochtend mooi volgelopen met muziekliefhebbers. Om 11.00 uur was het als eerste de beurt aan harmonie Sint Servaes, onder leiding van haar dirigent Eric Swiggers om het uitwisselingsconcert te openen. Het talrijk opgekomen publiek zorgde voor een goede ambiance, die het tot een heus luisterconcert maakte. Na afloop heerste er tevredenheid over de vorderingen van het orkest met de muziekstukken, die op de lessenaar liggen, voor het belangrijke concoursconcert over zeven weken.

Na een korte pauze was het de beurt aan onze Schijndelse muziekvrienden, onder leiding van hun dirigent Adri Verhoeven. Met een trotse, van oorsprong Dintherse voorzitter, voerden zij ook voor het eerst hun concoursrepertoire op.
Na afloop werd er onder het genot van een drankje nog even lekker nagepraat. Op zondag 11 december spelen we allebei in Etten-Leur op het concours, in dezelfde volgorde als vandaag. 

Tot die tijd gaan beide korpsen aan het werk om hun werk te verfijnen en te polijsten tot een mooie prestatie. Harmonie Sint Servaes is ter voorbereiding op het concours nog twee keer te horen. Op zondag 6 november wordt er om 12.00 uur opgetreden tijdens de jaarlijkse Jumbo Cup van de muziekkring Veghel. Dit jaar vindt dit concert plaats in Zijtaart in het vernieuwde Kloostergebouw.
Op zaterdag 3 december is er  's avonds een uitwisselingsconcert met Fanfare Wilhelmina uit Vlierden. Plaats van handeling is dan ook de aula van gymnasium Bernrode, het concert vangt dan aan om 19.30 uur.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven