111105-wvdl-Gilde_Heeswijk_79{jcomments on}Na 187 schoten heeft het Sint Willebrordusgilde uit Heeswijk een nieuwe koning en alweer is het een vrouwelijke. Wilma Brekelmans-Meijs volgde afgelopen zaterdag Joke Schakenraad op. Wilma Meijs is  op 10 juli 1957 geboren in Veghel en had haar “thuis” in de Zeveneikenlaan. Ze is de 6e uit een gezin van 8 kinderen.

Op 14 december is Wilma getrouwd met Ad Brekelmans en gingen wonen in het huis van Toon Ondersteijn in de Muggenhoek nr 10. Samen kregen ze twee zonen (Johan en Mark) en één dochter (Ilse). Wilma is niet het enige lid binnen het gezin, haar man en beide zonen zijn ook al jaren verdienstelijk lid van het Heeswijkse gilde. Zelf houdt ze zich bezig met bazuinblazen, waarmee ze samen met de overige dames al verschillende prijzen heeft gehaald tijdens gildedagen. Een tweede bezigheid binnen het gilde is het Jeu de Boulen, een spel waarmee ze ook meedoet met de competitie van de Hoge Schuts.

Een hobby die niets met het gilde te maken heeft maar haar ook veel voldoening geeft is voetballen. Vroeger speelde ze in Veghel met de dames van Blauw Geel, nu is ze leidster van de E2 bij Voetbal Vereniging Heeswijk. Heel trots is ze op 3 spelers die ze ooit in haar jeugdteam heeft gehad en die nu in het eerste elftal spelen.

Wilma is altijd bezorgd geweest over de jeugd, daarom was ze vele jaren verkeersbrigadier en te vinden in de Abdijstraat. En paar jaar geleden is ze hier mee gestopt. Verder is Wilma penningmeester van de Zonnebloem, afdeling Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Ook gaat ze mee als vrijwilliger met de vakantieweek van de Zonnebloem, laatst nog op een locatie in Overijssel.

Ondanks alle hobby’s heeft ze ook nog tijd om te werken, niet alleen thuis in het huishouden maar ook bij Bibliotheek Maasland waar ze inzetbaar is voor verschillende taken, voornamelijk voor alle vestigingen in Bernheze, maar soms ook bijvoorbeeld in Berghem.

En nu dan Koning van het Heeswijkse gilde, een nieuwe taak waar ze graag aan begint, al was ze wel verschoten dat de vogel ineens in twee stukken brak en alles op de grond terecht kwam. Ze sloeg haar handen voor haar ogen en kon het even niet geloven. Wij als gilde geloven wel in Wilma en wensen haar daarom veel succes het komende jaar. Een druk jaar want ze mag ook mee schieten tijdens het Europees Schutterstreffen  wat in augustus 2012 gehouden wordt in Tuchola (Polen).

Namens het Sint Willebrordusgilde,  gefeliciteerd. 

Tekst: Gijs de Visser, foto's: Wim van der lubbe