111112-jvdb-zwetsavond_10In de Toren vond zaterdag weer de jaarlijkse Zwetsavond plaats. Ook nu was de organisatie weer in handen van De Juinders. Volgens presentator Gerrie van den Broek was de 29ste editie van het evenement 'een schitterende avond':  {jcomments on}
De avond werd geopend met een optreden van Marja de Visser en Jorine van der Heijden als Toos en Patries. Zij brachten o.a. gezellige meezingliedjes ten gehore. De stemming zat er meteen in. Vijf tonproaters stonden op het programma.

Als eerste klom Peter van Daal in de ton, als Hooligan van Voetbalverening Heeswijk. Hij kwam als Pirke van da Lisme vertellen hoe goed VV Heeswijk toch wel was. Hij deed dat op een enthousiaste manier en had leuke muzikale kreten. Het publiek genoot van Pirke van da Lisme.

Daarna was de ton voor Siegbert Roefs alias Siepke van Siepe, die als dronken lid van de Raad van Elf van alles meemaakte in zijn Loosbroek. Siepke wist het mooi te vertellen. Sjanneke van Zoggel, oude rot in het vak, kwam als Wies regelrecht van Bernezorg af en had zoveel te vertellen over wat ze daar bij Bernezorg toch allemaal meemaakte. Het was een geweldig optreden van Wies. Een puur natuurtalent stond daar in de ton, vele malen kreeg zij de handen van het talrijke publiek op elkaar. Tussen al het tonproat-geklets trad het muzikale trio Henk en René Habraken en Rico van Hooren op.

Brilleke
Dit jaar kregen zij versterking van de dames Ingrid Verhoeven en Hieke Stek. Beiden hadden een leuke inbreng. Henk Habraken werd tijdens de Zwetsavond tot grote hilariteit van het publiek in de echt verbonden met zijn Hieke Stek met haar mooie brilleke. Henk was zó verliefd. De vlinders in zijn buik vlogen elkaar kapot, aldus Henk. Tijdens de huwelijksplechtigheid stonden verspreid in de zaal leden van het koor Iddus spontaan op en zongen een prachtlied voor het bruidspaar.

Peter Plouvier, als Cor Vee, zocht het dit jaar hogerop, hij moest solliciteren bij de gemeente. Hij wist zijn belevenissen smakelijk te vertellen, het was genieten. Oud-Heeswijkenaar René van de Veerdonk klom als laatste in de ton. Hij kwam als Gijs de Gemeentewerker, met zunnen bladbloazer. Wat Gijs toch allemaal meemaakte met zijn schoonmoeder als Sinterklaas is met deze pen bijna niet te beschrijven. Klasse! Al met al was het een zeer geslaagde Zwetsavond. Het publiek had genoten en we kijken allemaal al weer uit naar de Zwetsavond van volgend jaar. Dat wordt dan de 30e!! Hopelijk voor iedereen: tot volgend jaar op 10 november.

Tekst:Gerrie van den Broek
Foto's: Jan van den Bosch