111229-mvh-open_podium_winter_25Voor de 33ste keer "Open Podium" waarin mensen presenteren  wat ze willen laten zien of wat ze kunnen.  Twee maal per jaar wordt iedereen hiervoor in de gelegenheid gesteld, de ene keer aan het begin van het zomerseizoen in de Kersouwe en de andere keer net voor de jaarwisseling in café ‘de Zwaan’. Ad van Schijndel zorgde voor de rode draad deze avond en knoopte de losse eindjes aan elkaar. Een volle zaal mocht genieten van een afwisselde muzikale en poëtische avond.

Ad opende zelf met een gedicht waarin hij speelde met woorden die zich niet laten vervoegen, zoals lanterfanten en minnekozen. Evenals de dichter Toon Konings die vandaag er helemaal voor ging om de korte gedichten in het zonlicht te zetten. De primeur…een éénregelig gedicht van één woord…EI ! Ook de Bernhezer dichter Mas Papo bracht een bijzonder verhaal met een muzikaal tintje op een ‘wispelturige’ gitaar. En dan ook nog de twee Veghelse  jonge dames Geesje en Annelieke die samen een samengevoegd gedicht ten gehore brachten.

Deze poëzie werd afgewisseld met muzikale presentaties. Twee zussen Salsyra en Josalyne die de spannende spits mochten afbijten.  Twee vrienden Koen en Bart, die na enige twijfel of ze wel genoeg hadden kunnen oefenen, toch hun podiumdebuut gingen maken. De band Pulse die alweer voor de derde keer, vanuit allerlei windrichtingen, naar Heeswijk kwamen gereisd. En dan toch wel de klapper van de avond de band Hout Simpel, die zelfs twee maal mocht optreden en er flink sfeer in wisten te brengen. Zoveel zelfs dat Ad ze niet liet gaan zonder een onvoorbereide toegift.

Een rode roos voor alle deelnemers als dank, maar de organisatoren verdienen wel een hele bos !!!

Tekst: Ine Zonneveld

Foto’s: Marjon van Herpen