120103-jvdb-expoBerneZorg_01Betsie van der Cammen-Hurkmans, geboren in 1955 en woonachtig in Heeswijk-Dinther exposeert tot 6 maart in de hal van BerneZorg. Zij is begonnen met aquarellessen in 1994 en daarna overgestapt naar acryl en gemengde technieken. Tegenwoordig werkt ze in haar atelier en ook nog in een paar groepjes met enthousiaste schilders.

Inspiratie haalt Betsie uit, de natuur, vormen, lijnen, lichtval, schaduwen, mensen, materialen en kleurcombinaties.
Het gebruik van allerlei materialen, zoals zand, hout, touw, papier, stoffen enz. geeft een extra dimensie aan haar schilderijen. Het geeft nog meer diepte. Het maakt het spannend voor de kijker. Je kijkt niet oppervlakkig maar blijft zoeken.

Aardetinten en warme roodtinten komen in haar werk veel voor. Soms laat ze zich verleiden om fellere kleuren te gebruiken  Betsie haar werk is heel divers, van figuratief tot abstract. Ze houdt van afwisseling, waardoor ze scherp blijft en steeds weer nieuwe ideeën krijgt.
Mede door de enthousiaste reacties, maar vooral door de variatie van materialen, is het voor haar steeds weer een uitdaging om aan een nieuw doek te beginnen.

 

Tekst en foto's: Jan van den Bosch