120121-teeravond_29Afgelopen zaterdag had harmonie St. Servaes uit Dinther haar jaarlijkse teeravond. Een week ervoor, op zaterdag 14 januari, was vanwege de beschikbaarheid van pastor Jansen en de verbinding met de presentatieviering van de nieuwe communicantjes al de traditionele opening van de teeravond gehouden met een Heilige Mis.

De teeravond vond dit jaar opnieuw plaats in zaal de Toren, volgens de oude tradities op de eerste zaterdag na de 15e januari. 

Bij de aanvang van deze avond werden drie jubilarissen van onze harmonie in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarig lidmaatschap van onze vereniging.

Marcel van Doorn, ruim 15 jaar als secretaris van onze vereniging actief, vierde zijn 25-jarig lidmaatschap. Er werd waardering uitgesproken voor zijn enorme bestuurlijke verdiensten en zijn bijdragen aan de verjaardagenactie, de oud-ijzeracties, Dinther in Rep en Roer en het 60- en 70-jarig bestaan van de harmonie. De laatste jaren ondersteunt Marcel de jaarlijkse donateursacties en is meer achter de schermen voor de vereniging actief.

Alice van Leur werd als tweede zilveren jubilaris toegesproken door voorzitter Lambert van der Ven. Alice werd in de slipstream van vader Theo, die een lange carrière in onze vereniging heeft gehad, als jong meisje leerling op de klarinet. Haar eerste schreden op het muzikale pad in onze vereniging gaan veel verder terug dan 25 jaar, maar door een tijdelijke onderbreking van haar muzikale carrière weer haar zilveren mijlpaal pas dit jaar bereikt.

Tot slot waren er de gebruikelijke felicitaties en mooie woorden voor Erna de Groot. Erna is 25 jaar geleden lid geworden en was toen actief op de klarinet. Tien jaar geleden verruilde ze dit instrument voor de fagot, waar ze nu zeer verdienstelijk mee acteert in het harmonieorkest. Naast haar muzikale activiteiten is Erna ook al een jaar of acht lid van de opleidingscommissie en vanuit die rol actief betrokken bij allerlei jeugdactiviteiten.

Voor de partners van de jubilarissen waren er bloemen, terwijl de jubilarissen de zilveren speld kregen opgespeld door voorzitter Lambert van der Ven en een oorkonde kregen uitgereikt.

DJ Carl Verhoeven zorgde in het verdere verloop van de avond voor een gezellig en swingend stukje muziek, waar onze huisvrienden René Habraken en Ton van de Veerdonk de stemming nog eens extra verhoogden met een verrassingsoptreden. We kijken terug op een gezellige avond, die prima was verzorgd door de medewerkers van zaal de Toren.

 Tekst: Lambert van de Ven