110218-mvh-Oliebollenkraam_07Aan de start van de kinderoptocht van Snevelbokkenland krijgen alle deelnemers een lekkere warme oliebol uitgereikt door de Raad van Elf.
Maar waar komt dit gebaar vandaan ?

Iedereen uit Heeswijk-Dinther kent wel de oliebollenkraam van fam. Bok, die rond Oud-en Nieuw  op Plein 1969 verschijnt. Maar sinds een aantal jaren gaat de kraam ook open tijdens de carnavalsdagen. En om dit te vieren hebben Mario en Christa er een traditie van gemaakt om alle deelnemertjes van de kinderoptocht gratis een oliebol te schenken. Deze familie ‘Snevel’bok draagt de jeugd dan ook een warm hart toe en daar hoort natuurlijk Mario’s motto bij : ‘Wie de jeugd heeft , heeft de toekomst’.

In alle vroegte zijn Mario en Christa al opgestaan om het beslag te zetten. Op ambachtelijke wijze, zonder machines, maar gewoon met de hand, worden de natuurlijke ingrediënten vermengd en moet het beslag een poos rijzen voor het gebruikt kan worden. En dan kan het bakken van zo’n 300 oliebollen beginnen voor de kinderen.

Mario en Christa zijn een perfect team die al sinds 1994 samen oliebollen bakken en op hoogtijdagen ook nog hun beide zonen Bo en Bill en familie inschakelen. De prachtige moderne kraam hebben ze ook zelf gebouwd en zo gemaakt dat hij ook omgetoverd kan worden tot ‘Friet en Snacks’ tijdens evenementen.

Begint u al te watertanden? Tot en met dinsdag gaat de kraam vanaf 12 uur open en bakt de familie ‘Snevelbok’ ze bruin!!!

 Tekst: Ine Zonneveld
 Foto’s: Marjon van Herpen