110219-mvh-Ontbijtshow_45In de vroege ochtend gaat al het verkeer wat je tegenkomt richting ‘ de Zaert’. Iedereen is op weg naar het ontbijtbuffet samen met prins Wilson en zijn gevolg. De slaperige hoofden worden toepasselijk welkom geheten door de feestband ‘ ‘t Kumt wel’ en als het een uurtje verder is dan zie je dat de sfeer er inderdaad goed inzit.

Aan het buffet kan je je bordje rijkelijk vullen met broodjes, krentenmik, voor een beschuit kom ik eruit, peperkoekje en zelfs een gebakken eitje. Even zoeken naar een plaatsje aan een van de lange tafels in de volle zaal en dan kan het ontbijt-dansant beginnen.

Henk Habraken en Rick van Schijndel praten de ochtend aan elkaar en zorgen ervoor dat de ‘Foute Bingo’ in goede banen geleid wordt. Je moet het carnavalsliedje wat je hoort aankruisen en al snel wordt er door een klein snevelbokje ‘Bingo’ geroepen  en mag hij iets uitzoeken van de prijzentafel. Met drie rollen serpentines onder zijn arm verdwijnt hij glunderend weer de zaal in. Twee anonieme figuren begeven zich door de zaal met een illegale Bingo, hopelijk worden ze ontdekt door ‘de plisie’ en opgesloten!

Een geweldige show van de dansmariekes Sense en Salvation met een vertolking van Mary Poppins, waarbij Mary met haar pluutje uit de hemel komt gevlogen. Gevolgd door de uitreiking van de woordzoeker in de Hadeejer. De eerste prijs gaat naar Karin van den Heuvel die een enveloppe met… overhandigd krijgt.

Iedereen is nu wel wakker en dus tijd voor een ochtengymnastiekje…Handen in de lucht, inhaken, hoofd, schouders, knie en teen en dan nog de vogeltjesdans…poeh, poeh.

Tijd om af te sluiten met het ‘Snevelbokkenlied’ en je te gaan voorbereiden op de optocht , Alaaf !!!

Tekst: Ine Zonneveld

Foto’s: Marjon van Herpen