12-02-20_tonlun_Watersteeg__1Prins Wilson en zijn gevolg bezocht op Carnavals-maandagmorgen bewoners van de Watersteeg in Veghel.
Allereerst werd Ruud van Rooy bezocht. Ruud toonde de Prins dat hij het bekende Alaaf kende en met weinig woorden liet hij blijken blij te zijn met het “hoog” bezoek.   Gesproken werd over paarden, veestapels en het slachthuis en trots werd er ook gesproken over zijn bezoek aan Anneke van Grunsven.

 

  Na een aantal foto’s en het overhandigen van een fruitmand werd er afscheid genomen.

 

Dichterbij.

Daarna werden de andere bewoners bezocht. Deze hadden zich verzameld in de dagbesteding van  “Dichterbij” Eenieder was blij verrast om zo een stukje van het carnavalssfeer te proeven. Prins Wilson werd voorgesteld al was dat niet noodzakelijk, overal waar je keek hingen foto’s van de Prins en de Pronkzitting van HDL.

De Prins werd voorgesteld aan  Milo Haeven afkomstig uit Heeswijk en later ook Ellie Lunenburg uit Dinther, (maar ruim 30 jaar woonachtig in Veghel) . Ben van Asperen was getipt dat er een bewoner een grote wens had om ooit eens een Prins Carnaval te worden. Zo’n bijzondere wens moet toch in vervulling kunnen gaan en zo werd Wim omgetoverd tot Prins Wim den 1ste van “Dichterbij”. Samen met zijn raad van elf werd er feestelijk gezongen en muziek gespeeld en zelfs gedanst.

Milo Haeven.

Ook Prins Wilson werd verrast door de vele kadoos die hij uit handen van de bewoners kreeg waaronder een eigen gemaakte schilderij. Milo Haeven overhandigde de Prins nog een prachtige kaart en sprak een woord van dank voor het bezoek dat ze hadden gebracht. Na het nuttige van “eigengemaakte” heerlijke soep werd er afscheid genomen, maar niet voordat de zojuist benoemde Prins Wim den 1ste een ieder bedankte voor het in vervulling gaan van zijn wens.

Een geslaagd bezoek, alaaf.

(foto’s en tekst) Ton Lunenburg