12-03-09_tonlun-Bernrode-Musical__08Een Lustrum voor stichting Bernrode Musical. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat deze stichting werd opgericht door een groep enthousiaste bovenbouw-leerlingen van Gymnasium Bernrode. Een groot deel van deze leerlingen heeft plaats gemaakt voor nieuwkomers die een eigen product neerzetten.
Alles werd door de leerlingen zelf geregeld zoals de techniek, licht en geluid, de video-opnames, het zoeken van sponsors, het maken van het programmaboekje, contacten met theater de Blauwe Kei. Maar natuurlijk niet te vergeten het neerzetten van een geweldige musical.

Verboden liefde

Het dramatische verhaal over een verboden liefde in het New york van de jaren ’50. Regisseur Rowan de Kort mocht met ruim 30 leerlingen een jaar lang aan de slag om deze musical op de planken te zetten. Maar zijn taak werd een stuk makkelijker door het enthousiasme dat de leerlingen uitstraalden.
De hoofdrollen waren weggelegd voor Kiki Klaver, die Maria vertolkte en Thom Teulings, die Tony speelde. Een aardige bijrol werd neergezet door docent Mari van de Ven.

Felicitaties

De rector van Bernrode,drs. W. Harmsen, vertelde aan het einde van de voorstelling dat deze musical de lievelingsmusical was van zijn ouders en dat bij hen thuis alle liedjes tijdens de afwas werden meegezongen.
Hij was dan ook jaloers dat hij niet de rol van Tony mocht spelen  tegenover een geweldige Maria. Gezien zijn leeftijd en zijn zangtalenten zou het ook niet tot dit succes hebben geleid. Hierna feliciteerde hij alle spelers en bedankte hij de crew die een geweldige prestatie had neergezet.

Nog kaartjes

Komende zaterdag en zondag zijn er nog kaartjes verkrijgbaar voor een geweldige avond,

Foto’s en tekst: Ton Lunenburg