120324-mvh-Andeers_dan_Anaders_25Toneelvereniging Anders Als Anders’ brengt een komische blijspel, in drie bedrijven, op de planken in cc Servaes.
Het stuk ‘Wie niet sterk is…’ is geschreven door Hans van Wijngaarden, een bekende auteur die veel blijspelen op zijn naam heeft staan. Een hele serie aan spreekwoorden en gezegden passeert de revue en geeft een vrolijke kwinkslag aan de tekst.

 

Als je de kassa bent gepasseerd dan kan het zo maar zijn dat je in de arm wordt meegenomen door een ‘huismeid’. Ze brengt je naar je plaats, poetst je stoel eerst nog even voordat je kunt gaan zitten en ondertussen praat ze honderduit. Dit kleine blijspelletje vooraf zet alvast de sfeer neer voor deze avond!

De negen spelers nemen ons daarna mee in allerlei familieverwikkelingen, die uiteindelijk tot een verrassend einde leiden. Maar dat gaan we natuurlijk niet verklappen.
De regisseur Anne-Marie Bruin heeft  iedere speler een zeer passende rol toebedeeld, waarin de speler helemaal tot zijn recht kan komen.
Morgen 25 maart heeft u nog een laatste kans om de ontknoping bij te wonen. Gelukkig zijn er nog een aantal kaarten verkrijgbaar bij de kassa, vóór aanvang van deze avond.

Anders Als Anders speelt vaak voor ouderen. Zo hebben ze deze week al gespeeld in het bejaardenhuis in St. Oedenrode en Schijndel. En afgelopen vrijdagmiddag voor KBO in Heeswijk-Dinther. Het is wel bijzonder dat ze nu in het voorjaar het stuk op de planken brengen, want eigenlijk zijn we gewend dat ze altijd een stuk in het najaar spelen. Maar een van de speelsters heeft me beloofd dat ze in april weer aan de slag gaan met een nieuw stuk en dat de traditie in de herfst weer wordt voortgezet.

Tekst   : Ine Zonneveld

Foto’s  : Marjon van Herpen