121120 LaverhofOp 2 november 2012 tekenden BerneZorg uit Heeswijk en Zorggroep Dorus uit Schijndel voor een gezamenlijke toekomst. Vanaf 1 januari 2013 gaan zij officieel 'samen sterker' door het leven als Stichting Laverhof. Hiermee wordt een fusie bezegeld tussen twee woonzorggroepen die het goede willen behouden, maar samen sterker willen worden door kennis te delen en ondersteunende diensten samen te voegen. Hiermee beoogt 'Laverhof' meer tijd en aandacht voor cliënten. 

Stichting Laverhof is de naam van de nieuwe organisatie. Ontleend aan Laverdonk, van oudsher een begrip voor de inwoners van Heeswijk en Schijndel. Het verbindt beide organisaties en benadrukt de lokale verbondenheid. Laverhof wil het dorpse karakter behouden en herkenbaar en bereikbaar blijven.

'Leven als thuis' is het motto van de nieuwe organisatie en tegelijkertijd ook de belofte. Wonen bij Laverhof is zoveel mogelijk als thuis, daar zetten zij zich met ziel en zaligheid voor in. De cliënt en de familie houdt de regie; Laverhof ondersteunt waar nodig en gewenst. Ook in de thuiszorg. Zodat thuis, ook met hulp van buitenaf, gewoon thuis blijft. 

In het afgelopen jaar zijn alle medewerkers van BerneZorg en Dorus middels nieuwsbrieven en informatieve bijeenkomsten geïnformeerd over de aanstaande fusie. Vandaag ontvingen alle medewerkers een kaart met de nieuwe naam van de nieuwe stichting.

Tekst: Lambert van der Ven