Gezondheid

 

131023-wvdl-griepprik 1aEen lange rij wachtenden voor de Huisartsenpraktijk Heilaren om de jaarlijkse griepprik te halen.

Opvallend was wel het hoge ‘grijs’ gehalte ! Daaruit blijkt dan maar weer dat de leeftijdsgrens van de inwoners van Heeswijk-Dinther aan de hoge kant ligt.  De inwoners nemen dan ook alle voorzorgsmaatregelen om de wintermaanden in goede gezondheid tegemoet te gaan om nog volop te genieten van het leven  !!!

Foto: Wim van der Lubbe

Tekst: Ine Zonneveld

130622-lvdv-cliniclowns 2Het winkelend publiek in HaDee had vandaag een kans op een 'meet and greet' met twee ambassadeurs van de CliniClowns. Voor de Jumbo vroegen zij vandaag aandacht voor het goede werk, dat de CliniClows doen voor ernstige zieke mensen. Gelukkig konden zij weer een aantal donateurs bijschrijven aan de lange rij mensen, die dit fonds steunen. 

Lees meer: Vandaag in HaDee: Steunt u...

notaris laverhof-3 1600x1200Met het ondertekenen van een notariële akte bij notariskantoor Wedemeijer-Dielissen aan De Ballendonk is vanmiddag de fusie tussen BerneZorg en zorggroep Dorus officieel vastgelegd. Onder het toeziend oog van Mr. Dielissen tekenden Hans van de Wiel (l) en Wim van Meijl in beste verstandhouding de akte. Vanaf 1 jan 2013 wordt de nieuwe naam "Laverhof" officieel in gebruik genomen.

Lees meer: Laverhof notarieel vastgelegd

121120 LaverhofOp 2 november 2012 tekenden BerneZorg uit Heeswijk en Zorggroep Dorus uit Schijndel voor een gezamenlijke toekomst. Vanaf 1 januari 2013 gaan zij officieel 'samen sterker' door het leven als Stichting Laverhof. Hiermee wordt een fusie bezegeld tussen twee woonzorggroepen die het goede willen behouden, maar samen sterker willen worden door kennis te delen en ondersteunende diensten samen te voegen. Hiermee beoogt 'Laverhof' meer tijd en aandacht voor cliënten. 

Lees meer: Bernezorg en Dorus verder...

121004-jvdb-Liesbeth v Beekveld 01Liesbeth schildert  al ruim 15 jaar. Ze heeft regelmatig cursussen gedaan en workshops gevolgd.
Haar voorkeur gaat uit naar abstract werk en ze werkt voornamelijk met acryl.

De randen van het doek vormen het kader en daarbinnen is alle beweging mogelijk. Heldere kleuren ontmoeten in vrijheid haar doeken. Ze schildert vanuit haar hart. Het is een hobby waar een grote passie achter zit. 

Schilderen maakt haar blij en dat is wat ze met kunst beoogt:
“Anderen blij maken door het laten zien van mijn doeken”. Als u daar meer van wilt zien, kijk dan eens op www.beekveldkunst.nl.

Een doek kan je aanspreken, kan ‘iets’ met je doen, het kan raken, alsof je een mooie dichtregel leest die je nog een keer wil lezen.

De exposite in Bernezorg duurt nog tot 6 december, veel plezier en laat je meenemen en hopelijk soms verrassen door de kleuren en de vrijheid.  

Foto’s en tekst:  Jan van den Bosch.

huisartsen_praktijk_heilaren_ops_Huisartsenpraktijk Heilaren is de nieuwe naam waaronder 5 huisartsen sinds een april samenwerken. Bij het vertrek van Drs. Osta in oktober ontstond er een probleem qua huisvestiging en bezetting. De praktijk aan de Veldstraat werd gehuurd van de gemeente en dat huurcontract werd opgezegd.

Lees meer: Twee nieuwe dokters

120403-wvdl_Fysio_Heeswijk_13Het is FysioMaatwerk Heeswijk aan de Heilarensestraat 64a gelukt te slagen voor de hoogste kwaliteitstoets (plus audit) voor fysiotherapie. Landelijk zijn er nu ruim 200 praktijken die aan deze strenge kwaliteitsnorm voldoen.
Bij de audit voor de Plus Praktijk wordt getoetst of de bedrijfsvoering, verslaglegging en dossiervorming aan de hoogste eisen voldoen.

Lees meer: FysioMaatwerk Heeswijk...

120311-mvh-heel_de_mens_17Vandaag opent Kasteel Heeswijk haar poorten voor Alternatieve ofwel complementaire geneeswijze.
Er zijn diverse stands aanwezig waar u kennis kunt maken met diverse alternatieve disciplines op het gebied van gezondheid, welzijn en spirituele ontwikkeling, zoals Klassieke Acupunctuur.

Lees meer: “heel de mens”

{jcomments on}111116-jvdb-fotoexpo_01Voor de vijfde keer exposeren leden van de fotoclub FC Bernheze in de hal van verzorgingshuis Cunera-De Bongerd.  FC-Bernheze is een dynamische vereniging met 60 leden. Deze zeer actieve club spant zich in om de fotografische kwaliteiten van de leden naar een hoger plan te brengen. Hiervoor nodigt ze gast fotografen uit  zoals  dit jaar Jurjen Drenth, Carli Hermes en Joost van den Broek.

Lees meer: Foto-expositie BerneZorg

{jcomments on}111023_jw_ter_weer_01De beslissing dat het Ter Weer project geen doorgang vindt dateert van twee maanden geleden.
De direct betrokken ouders en kinderen die de dupe zijn van  dit besluit zijn nog steeds diep gefrusteerd.  Acht jaar geleden al werden de eerste beloftes gedaan om voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking, zelfstandige woonruimtes te realiseren.

Lees meer: Onmacht en onbegrip over Ter...