130622-lvdv-cliniclowns 2Het winkelend publiek in HaDee had vandaag een kans op een 'meet and greet' met twee ambassadeurs van de CliniClowns. Voor de Jumbo vroegen zij vandaag aandacht voor het goede werk, dat de CliniClows doen voor ernstige zieke mensen. Gelukkig konden zij weer een aantal donateurs bijschrijven aan de lange rij mensen, die dit fonds steunen. 

"Nee, wij zijn zelf geen CliniClown", vertelt Joris van den Acker aan Hadeejer.nl. "Daarvoor moet je een geschikte vooropleiding hebben, waardoor je specifieke medische kennis en pedagogische vaardigheden bezit". Gabriëlle Clairnois vult aan: "Wij dragen het werk van de CliniClowns een warm hart toe, maar wij krijgen wel een vergoeding voor dit werk. Het is voor ons een soort bijbaantje". 

Beide jongelingen zijn vandaag samen met vijf andere fondswervers aan het werk. "Ongeveer honderd keer per jaar zijn jongeren op diverse plaatsen in Zuid-Nederland actief voor CliniClowns", aldus Joris. "Vandaag staan we in Heeswijk-Dinther, in Best en in Venlo. Je kunt zelf aangeven hoeveel dagen per jaar je actief wilt zijn om donateurs voor de CliniClowns te werven". Gabriëlle vult aan: "Ons werk wordt vanuit Maastricht aangestuurd, we bedienen heel Zuid-Nederland". 

En weer knopen ze gesprekjes aan met het winkelend publiek, dat de Jumbo met een volle boodschappenwagen verlaat. Enthousiast vertellen ze over het belangrijke werk van de CliniClowns en proberen mensen te bewegen een machtiging te tekenen voor dit goede doel. "Vanmiddag tot een uur of vijf blijven we hier staan", besluit Joris, "dus als u ons werk nog wilt steunen, dan weet u ons te vinden". Meer informatie kunt u ook vinden op www.cliniclowns.nl 

130622-lvdv-cliniclowns 1Tekst en foto's: Lambert van der Ven