huisartsen_praktijk_heilaren_ops_Huisartsenpraktijk Heilaren is de nieuwe naam waaronder 5 huisartsen sinds een april samenwerken. Bij het vertrek van Drs. Osta in oktober ontstond er een probleem qua huisvestiging en bezetting. De praktijk aan de Veldstraat werd gehuurd van de gemeente en dat huurcontract werd opgezegd.

Drs. Heesakkers, die bij Drs. Osta werkzaam was, is overgestapt naar het maatschap aan de Heilarensestraat en Drs. Vrancken is de nieuw aangestelde arts die het maatschap nu complementeert. huisartsen_praktijk_heilaren_02ops

“Het hele team dat eerst werkzaam was bij Drs. Osta aan de Veldstraat is ook meegekomen. Wij zijn nu met 5 artsen, 4 praktijkondersteuners en 7 doktersassistentes. Door die veranderingen hebben we voor deze nieuwe naam gekozen“,vertelt arts Tom Reidt:  
“Het heeft nogal wat voordelen voor de patiënten. De praktijk is nooit meer dicht, ook niet tijdens vakanties. Maar ook de locatie is aantrekkelijk qua ligging, bereikbaarheid en uitstraling.”
“En we hebben meer faciliteiten” vult  Drs. Heesakkers aan. Bijvoorbeeld een E.C.G.apparaat,  waarmee hartonderzoek wordt gedaan. Vroeger moest je daarvoor naar een specialist in het ziekenhuis. Nu kunnen we dat onderzoek hier doen. Er zijn dus sub gespecialiseerde onderzoeken mogelijk.” Dat zal zich trouwens in de toekomst nog verder uitbreiden.”

Tekst en fotografie: Jacques Worms