130727-lvdv-hoosbui 10Het was ons al een dag of vier voorspeld. Ja in Veghel was het een klein beetje geworden, in Nistelrode woensdagavond een flinke hoeveelheid, maar vanochtend was het dan eindelijk zover.....een flinke hoosbui trok over HaDee. Na weken van droogte,met een heuse hittegolf, kwam er eindelijk wat nattigheid van boven. 

Gisteravond was er hier en daar al een druppel gevallen, maar het mocht weinig naam hebben. Vanaf een uur of acht waren de voorspellingen helder. Er komt een flinke hoosbui, met hele pittige buien, windstoten en onweer op ons af. Rond 11 uur was het zover. Pluvius zette de kraan wagenwijd open....voor even maar. Toen was het weer over en vanmiddag kwam het vertrouwde zonnetje weer terug. 

Het gras op het gazon kikkerde er zichtbaar van op. En de zorg om schade viel uiteindelijk mee. Heb jij mooie foto's van het onweer en de regen, stuur ze in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wij zullen ze dan plaatsen op onze site.

130727-lvdv-hoosbui 03  130727-lvdv-hoosbui 09  130727-lvdv-hoosbui 11

Tekst en foto's: Lambert van der Ven