HaDee in beeld

hadeejer film 023Fotoclub Bernheze organiseerde deze workshop voor zijn leden in de studio ‘Its Cover’ van Eefje Voets. En natuurlijk kregen ook zij bezoek van HaDee 24/24.
Een twintigtal leden waren aanwezig. De voorzitter, maar eigenlijk

Lees meer: Fotograferen met 'klein'...

140424-phe-HaDeefilm-DOP  2In Cultureel Centrum Servaes volgt deze middag een aantal 50-plussers de cursus Windows 8. Ze krijgen les van Netty van Helvoort. Zij is een van de vele vrijwilligers bij de DOP die het mogelijk maken dat ouderen tegen een schappelijke prijs met de computer om leren gaan. Onder andere iedere donderdagmiddag komen de cursisten bij elkaar om les te nemen. Voor wie dat wil is er op vrijdagochtend ondersteuning.
Dit wordt natuurlijk ook op film vastgelegd door HaDee 24/24 om te laten zien dat ook ouderen met hun tijd meegaan. Voor meer informatie zie http://www.ccservaes.nl/dop/index.htm

 
In hetzelfde computerlokaal werd Frits Buijs door een cameraploeg van het programma Hart van Nederland van SBS6 geïnterviewd over de HaDeefilm 24/24.

Tekst:Wilma van Zoggel

Foto’s: Piet van Helvoort

140424-phe-HaDeeSchaak  8Op het grote schaakbord dat opgesteld staat in de ontmoetingstuin achter de kerk wordt deze morgen een schaakpartij gespeeld tussen Ben van Eert en Piet van Helvoort. De spelers doen dit ter gelegenheid van hun 40-jarig lidmaatschap van Schaakvereniging Caïssa. Bijna vanaf het eerste uur zijn beiden al lid van de vereniging.
De partij verloopt in een gemoedelijke sfeer, de heren worden bijgestaan door Netty en Roy, twee andere leden van Caïssa.
Na een klein uurtje spelen is Piet de gelukkige winnaar van de partij. Ter gelegenheid van hun 40-jarig lidmaatschap is er ook nog een mooie fles wijn voor de heren.

De partij is natuurlijk ook gespeeld voor de HaDeefilm 24/24.

Tekst en foto's: Wilma van Zoggel

140424-mvl-HaDeefilm 2Boven in de toren van de St. Servatiuskerk is een z.g. fish-eyecamera geplaatst. De onbemande camera staat gericht op de Torenstraat/St. Servatiusstraat en registreert de hele dag het verkeer dat langs komt. De bedoeling hiervan is om dat later hier en daar te monteren in de HaDee 24/24 film als luchtig onderdeel.
In het ‘crisiscentrum’ cc Servaes heerst een gezellige drukte en tot nu toe loopt alles gesmeerd. Mensen komen binnenlopen met nog wat tips over onderwerpen voor de film. Jan van den Broek had de 1e hegmulder ’de meikever’ gesignaleerd, 'een maand eerder dan gewoonlijk' volgens Jan.

140424-mvl-HaDeefilm 3140424-mvl-HaDeefilm140424-phe-HaDeefilmTekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Mathijs van Lierop

 

131028-phe-Bomen Donkeren Dijk 5Waarschijnlijk was het geen storm, maar de wind was vanmorgen krachtig genoeg om een ravage aan te richten onder bomen aan de Donkeren Dijk. Eén boom ging helemaal om en meerdere grote taken braken af.

131028-phe-Bomen Donkeren Dijk

131028-phe-Bomen Donkeren Dijk 3Tekst en foto's: Piet van Helvoort

130727-lvdv-hoosbui 10Het was ons al een dag of vier voorspeld. Ja in Veghel was het een klein beetje geworden, in Nistelrode woensdagavond een flinke hoeveelheid, maar vanochtend was het dan eindelijk zover.....een flinke hoosbui trok over HaDee. Na weken van droogte,met een heuse hittegolf, kwam er eindelijk wat nattigheid van boven. 

Lees meer: En toen zette Pluvius de...

130718-mvh-Servatiuspad 60a VOORKANTHeb je al een ommetje gemaakt langs het Servaespad? Wij wel.

Het groeit en het bloeit, een overdaad aan geneeskrachtige kruidachtigen. Van de indrukwekkende hoge zwarte toorts tot de rode en witte klaver. Een nog dichte teunisbloem die bij de avond opengaat. Smeerwortel, varkenskervel, boerenwormkruid, berenklauw, vlier, kaasjeskruid, waterzooi en wilde kamille. De kale jonker krijgt nog een laat bezoek van een bijtje.

Een volledig geneeskrachtig assortiment: Volgens ons word en blijf je gezond als je er gewoon langs struint. Wat is het toch een plezier dat er dit jaar nog niet gemaaid is, zodat we kunnen genieten van deze pracht.

Aan de waterkant beginnen de wilgenroosjes. Ga gewoon eens kijken, lopen, fietsen op deze ongekende zwoele zomeravonden.

Tekst: Cynthi Willemsen

Foto’s: Marjon van Herpen

 

WP 001120Het is nu weer de tijd om foto’s te maken en in te sturen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dan zorgen wij ervoor dat deze geplaatst wordt.

landgoederen heeswijk 007Een wandeling met de hond in de bossen aan de Kaathovensedijk roept mijn nieuwsgierigheid op, omdat er bij elk pad een nieuw bord is geplaatst en de zandwegen afgezet zijn met nieuwe palen. Landgoederen Heeswijk is voor mij een nieuw begrip en dan staat er ook nog onder :particulier eigendom. Van wie zouden deze bospercelen dan wel niet zijn, waarin momenteel zo hard wordt gewerkt?

Lees meer: Landgoederen Heeswijk

120913-wvdl-avondzon kerk DintherDe Dintherse kerk vormt een prachtig plaatje door de kleurschakeringen die de schemering met zich meebrengt. Het roept ook wel de sfeer op van de naderende herfst.

Lees meer: Avondrood

2012-07-20 14_36_29De laatste dag van de Vierdaagse zit er alweer een aantal dagen op. Na het bijkomen heeft Huub de tijd gevonden om een verslagje van de laatste dag te schrijven. Het is een zware Vierdaagse geweest, vooral emotioneel gezien. Lees hier over de Dag van Cuyk en de intocht.

Lees meer: De 4 Daagse: De dag van Cuyk...

120510-lvdv-hoosbui_7De eerste 'echte' hoosbui dit jaar was vanavond even na acht uur een feit. In korte tijd viel er zoveel water dat de tuinen het niet konden verwerken. Dan is het een optelsom dat de straat blank staat. Zeker de Abt van de Venstraat, die in korte tijd veel borrelende afvoeren oplevert, staat in no-time blank. 

Lees meer: Hoosbui zet HaDee blank