hadeejer film 023Fotoclub Bernheze organiseerde deze workshop voor zijn leden in de studio ‘Its Cover’ van Eefje Voets. En natuurlijk kregen ook zij bezoek van HaDee 24/24.
Een twintigtal leden waren aanwezig. De voorzitter, maar eigenlijk

de inspirator,  Wim Roefs legde haarfijn uit wat de bedoeling was van deze avond.

Fotograferen met ‘klein’ licht, zonder flits en dan toch mooie portretten maken. Dan moet je stoeien met je ISO’s, de sluitertijd, het statief en nog veel meer. In de avondschemering heb je met schaduwen te maken en juist dan kan het een artistieke uitstraling geven.

Daarnaast had hij ook nog een leuke opdracht voor ze bedacht…je vormt een tweetal en je staat model voor elkaar. Hoe is het nu eigenlijk om voor de camera te staan? En hoe voelt het om model te zijn? Wat vind je prettig en wat niet?
De tuin van de familie Voets in de Lariestraat leende zich uitstekend voor deze opdracht en zelfs het naastgelegen kerkhof vormde een decoratieve achtergrond.

Normaal staan ze altijd achter de camera en dan is het toch best spannend om er vóór te staan. Zo voelden zij ook deze ervaring, toch een beetje vreemd en ongemakkelijk Maar er werd van alles uit de kast gehaald om de modellen op hun gemak te stellen. En de resultaten mochten er zijn.

Op Moederdag 11 mei gaat FC Bernheze zich presenteren met een grootse fototentoonstelling in de Kersouwe.

Tekst: Ine Zonneveld

Foto's: Corrie van der Heijden