110409-lvdv-Schuurkerkplein_2{jcomments on}De bewoners van de Schuurkerkplein genieten deze dagen van het heerlijke zonnetje midden op hun pleintje in hun eigen straat. Een aantal jaren geleden werden er bij aannnemer Ton van der Heijden in de Eikenhoek een achttal woningen gebouwd. Vorige zomer hebben de buurtbewoners zelf een 'kloppend hart' in hun straat gemaakt. Een bijzonder verhaal.

De redactie van Hadeejer.nl spreekt in dit zonnige weekend twee bewoners van Schuurkerkplein René Roeleven en Hans Groen. René vertelt: "We hadden met de bewoners van de Schuurkerkplein het plan opgevat om midden op het 'pleintje' in onze straat een zitje te maken. De gemeente Bernheze was echter niet enthousiast, had twijfels over veiligheid en uitvoerbaarheid en wilde niet meewerken aan het idee. Toen hebben we met de buurtbewoners de handen ineen geslagen". 'Hans Groen vult aan: "Otmar van Boxtel woont hier in de hoek. Hij had een aantal goede ideeën en vanuit thuis ook de materialen om een plan uit te voeren. We wilden het pleintje verharden en een paar bankjes plaatsen". 

110409-lvdv-Schuurkerkplein_1"Toen we met het plan terug bij de gemeente kwamen, was er toen wél enthousiasme en heeft de gemeente de tegels en de stoepranden betaald. Wij hebben vorig jaar juli met alle buurtbewoners een zaterdag gewerkt om het tegelwerk te leggen", aldus René. Hans: "Met het materiaal van van Boxtelgroep kwam dat allemaal best voor mekaar! Op de gemeentewerf stonden nog twee bankjes, die hebben we geschuurd en geschilderd en staan nu midden op ons pleintje".

"In de zomermaanden tijdens het weekend zitten we hier regelmatig. Koffie, krantje erbij en even lekker kletsen. Ook de kinderen spelen regelmatig op het pleintje, het is echt het middelpunt van onze straat. En één keer per jaar organiseren we natuurlijk hier onze straatbarbecue", besluit René.

110409-lvdv-Schuurkerkplein_5Prachtig om te zien hoe de ideeën van de buurtbewoners en de gemeente elkaar hebben ontmoet en de vasthoudendheid van de bewoners heeft gezorgd voor een sieraad voor de straat. 

110409-lvdv-Schuurkerkplein_3