071222-wvdl-winter_21{jcomments on}Voor de tweede keer op rij valt een fotograaf van hadeejer.nl in de prijzen bij de jaarlijkse fotowedstrijd van de gemeente Bernheze. Dit jaar is onze fotograaf Wim van der Lubbe de winnaar met zijn foto van het winterlandschap, geschoten begin dit jaar.

“Wim van der Lubbe fotografeerde de kerk van Dinther vanuit de Avensteinstraat tijdens een heldere winterdag. De jury vindt dat de foto een mooie mix bevat van natuur, cultuur en compositie”, aldus de woordvoerster van de gemeente Bernheze. Vorig jaar viel fotograaf Rob van der Kuijl in de prijzen. Hij werd tweede met zijn ingezonden foto. De gemeente jury oordeelde toen dat de foto "een mooi beeld geeft van het culturele en religieuze erfgoed van onze gemeente".

Alle inwoners van de gemeente Bernheze kunnen deelnemen aan de fotowedstrijd. De ingezonden foto’s dingen mee naar een plaats in de gemeentegids. Een vereiste is dus dat de foto's een positief beeld van de gemeente geven en gebruikt kunnen worden als illustratie voor de inhoud van de gids. Uiteraard dienen ze ook herkenbaar te zijn voor de gemeente en/of de Bernhezer samenleving.

Wij zijn er als vrijwillige vereniging trots op dat het werk van onze fotografen al voor de tweede keer met een prijs wordt bekroond. Dat is toch een pluim voor de kwaliteit van de foto’s die telkens weer online verschijnen. Kwaliteit is dan ook zeker iets waar onze fotografen veel aandacht aan besteden. Afgelopen donderdag was er bijvoorbeeld nog een fotografieavond georganiseerd voor de leden, deze werd druk bezocht. Onder leiding van een professionele fotograaf werden de foto’s, die het afgelopen jaar op de website verschenen, kritisch bekeken. Daarnaast gaf de fotograaf advies hoe je nog mooiere foto's kan maken en gaf hij tips over onder andere scherpte, flitsgebruik en composities. Het was een leerzame en plezierige avond.

Ook fotograaf worden voor hadeejer.nl of meer informatie? Neem dan gerust contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

{jcomments on

Tekst:
Merlijn van der Wijst
Hoofdredactie


Abdij_v._Berne




De foto van Rob van der Kuijl