{jcomments on}110817-lvdv-kindervakantieweek_36Deze week vermaken ongeveer 540 kinderen zich op Camping Ranja tijdens de kindervakantieweek in de Heeswijk-Dinther en Loosbroek. Op zoek naar een geheimzinnige schat leven kinderen zich deze dagen uit met het bouwen van hutten. Tussendoor worden er allerlei spelletjes gedaan, waarbij vanmiddag de brandweer van Heeswijk-Dinther weer voor de jaarlijkse schuimparty zorgde.

In het hart van Loosbroek en in de bossen bij Blommers genieten de kinderen van een heerlijke vakantieweek. Het weer is opperbest en dat bepaalt de stemming op het terrein. Meteen als je het terrein betreedt hoor je de geluiden van spelende kinderen in de bossen en toont zich een goede organisatie van de kindervakantieweek.
 
Ruim 300 vrijwilligers zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Onder hen ook een groep scholieren van het voortgezet onderwijs, die met het begeleiden bij de kindervakantieweek meteen ook hun maatschappelijke stage vervullen. 400 kinderen in Heeswijk-Dinther en 130 kinderen in Loosbroek hebben het enorm naar hun zin. Stichting Ranja met een zeer ervaren leiding tekent voor de organisatie van deze succesvolle week, waar heel veel kinderen al lang naar uit hebben gekeken.

Sinds maandag zoeken ze een schat. Twee boeven, Harry en Jan, zijn op het kampterrein, wat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een heuse camping: "Camping Ranja". Ze zijn hun schatkaart verloren en de kinderen willen die natuurlijk maar wat graag vinden. Voor het schatzoeken is er eerst een heus campingterrein verrezen aan de Heibloemsedijk in de bossen bij het  terrein van ponyvereniging de Valianten. De hutten verbeelden een winkel, het strand, de supermarkt, het zwembad. Ze dragen prachtige namen als De Spoorzoekers, De Frogs, Playa el Ranja, Villa Kakelbont, De bruine bosbeertjes, De Tatanic, De groene kikkers en zo meer. Samen zorgen ze voor een heel gezellige en levendige boel.

Bij het verlaten van het terrein joelen 400 kinderen onder de stralen water en schuim van de lokale brandweer. Een grote glijbaan zorgt voor nog meer glijplezier, waar alle medewerkers, heel veel ouders, maar ook bezoekende opa's en oma's met genot naar kijken. Komende vrijdag eindigt de kindervakantieweek en of de schat dan is gevonden?? Tot die tijd vermaakt iedereen zich nog opperbest op Camping Ranja.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven.

Lianne Gabriels maakte er donderdag ook foto's