Jongeren

Twins Haarmode 2Afgelopen zaterdag heeft de jaarlijkse Roefeldag weer plaats gevonden.
In groepjes van 3 of 4 kinderen van de groepen 7 en 8 zijn alle kinderen naar diverse winkels en bedrijven geweest om zich te oriënteren wat er zoal gebeurt in "werkende maatschappij".
 
Er waren weer heel veel winkels en bedrijven die hun deuren hiervoor hadden geopend. Klik hier voor de foto's in De Toren, Twins Haarmode, Jacobs Timmerfabriek, Van Beek Rijwielen, van Zutphen Elektro en Glas in loodbedrijf in Pakhuis 45.
 
Tekst: Jan Burger
Foto's: Ingezonden

121019-phe-Pannekoeken 03Joost Jansen bakte vanavond pannenkoeken voor jongeren in het Willibrordcentrum. Ze smaakten voortreffelijk. De jongeren waren zeer geïnteresseerd in de verhalen van Rob Cremers over zijn werk als kantonrechter en de dilemma's waarmee hij wordt geconfronteerd. Een interessante bijeenkomst die veel meer belangstelling verdient.

121019-phe-Pannekoeken 02Tekst en foto's: Piet van Helvoort

sjef_vd_berg_-2_dig_hadeejer_opsZondag avond keerde  Sjef van de Berg terug uit  Sjanghai.  De 17 jarige Heeswijkse handboogschutter heeft in de Chinese wereldstad deelgenomen aan de eerste wereldbekerwedstrijd.  Hij behaalde de 17 plaats. Sjef was de  enige Nederlandse junior op deze senioren kampioenschappen. In de 1/16 finales verloor hij van de als 5e geplaatste Canadees  Lyon, een schutter met Olympische ervaring.

Lees meer: Sjef van de Berg zeventiende...

120125-mvh-bieb_18Maar eerst nog… met je pyjama aan naar de bieb om te luisteren naar een prachtig verhaal !
Peuters mogen samen met hun knuffel naar de pyjamaparty die georganiseerd is door de bibliotheek van Heeswijk-Dinther in het kader van de Nationale Voorleesdagen van 18 januari t/m 28 januari.

Lees meer: Naar bed, naar bed …zei...

{jcomments on}Sinterklaasje014Vele kinderen stonden vandaag vol spanning langs de kant van de weg. Sinterklaas maakte namelijk zijn intocht in het dorp! Samen met zijn pieten werd hij met veel enthousiasme verwelkomd.  “Sinterklaas ik heb een tekening!” “Mag ik nog meer pepernoten??”

Lees meer: Hij is er weer!

Ruben_aNu de mogelijk er is om als 17 jarige rij-examen te doen voor je rijbewijs stromen de aanvragen binnen. Zo ook Ruben Kamphorst die afgelopen vrijdag zijn 1ste rijles ontving. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van onze oosterburen, Duitsland. De belangrijkste reden is natuurlijk dat er minder verkeersslachtoffers vallen. 

Lees meer: 17-jarige achter het stuur

{jcomments on}111029-Spooktocht_Heeswijk__25De spooktocht van gisteravond in de Heeswijkse bossen was weer een geslaagd evenement. Voor zowel de kleine als grote kinderen was het een mooie avond met veel spanning in de bossen. Vooral de jonge dames gilden het uit bij de verrassingen die plotseling opdoken.

Lees meer: Bibberen in bossen

110930-lvdv-schuimparty_18{jcomments on}Ruim 150 kinderen kwamen vanavond van heinde en verre om te genieten van de Schuimparty in Jongerensoos I Meet aan het Raadhuisplein in Dinther. Dit jaar waren er vooraf kaarten verkocht en dat bleek een succes. Alleen met een geldige kaart kwam je het pad richting de Jongerensoos op. De schuimparty duurde deze keer tot 23.00 uur.

Lees meer: Schuimparty I-Meet groot...

110910-lvdv-veldslag_14Voor de vijfde keer in successie hield Jong Nederland Heeswijk-Dinther haar inmiddels traditionele Veldslag. Het terrein rond de blokhut aan de Veldstraat stond boordevol allerlei activiteiten. En dat Veldslag wijd en zijd bekend is, bleek wel uit de grote toeloop deze middag, waarbij in ontspannen sfeer de kinderen zich goed vermaakten. En dat beviel de vele ouders ook wel...

Lees meer: Veel activiteit bij Veldslag...

{jcomments on}110817-lvdv-kindervakantieweek_36Deze week vermaken ongeveer 540 kinderen zich op Camping Ranja tijdens de kindervakantieweek in de Heeswijk-Dinther en Loosbroek. Op zoek naar een geheimzinnige schat leven kinderen zich deze dagen uit met het bouwen van hutten. Tussendoor worden er allerlei spelletjes gedaan, waarbij vanmiddag de brandweer van Heeswijk-Dinther weer voor de jaarlijkse schuimparty zorgde.

Lees meer: Camping Ranja doet...

Hangjongeren staan meestal niet zo goed bekend bij de gemeenschap. Ze hangen maar wat, hebben veel herrie, maken rotzooi, vernielen hier en daar wat, komen met de politie in aanraking. Vanavond wil een groepje jongeren uit Heeswijk-Dinther laten zien dat het ook anders kan, zij gaan een maaltijd bereiden voor een aantal zelfstandig thuiswonende ouderen.

Lees meer: ’Hangjongeren koken voor...