120125-mvh-bieb_18Maar eerst nog… met je pyjama aan naar de bieb om te luisteren naar een prachtig verhaal !
Peuters mogen samen met hun knuffel naar de pyjamaparty die georganiseerd is door de bibliotheek van Heeswijk-Dinther in het kader van de Nationale Voorleesdagen van 18 januari t/m 28 januari.
Het prentenboek van het jaar ‘Mama kwijt’ van Chris Haughton gaat over een kleine uil die uit de boom valt en dan zijn mama kwijt raakt. Gelukkig komt eekhoorn hem helpen met zoeken en vinden ze uiteindelijk mama weer terug. Mama uil is zó blij dat ze alle dieren gaat trakteren op koekjes.
De peuters luisteren geboeid en hun wangen en oren worden steeds roder…iedereen is opgelucht als moeder en kind elkaar weer gevonden hebben. Waarom heeft mama Uil een traantje ? Een van de peuters weet het wel : ‘Omdat ie gemist hebt !’

Zo kun je weer ervaren hoe belangrijk het is om het voorlezen te stimuleren, zeker voor de kleintjes die zelf nog niet kunnen lezen. Maar ik weet zeker dat de grotere kinderen ook niets liever zouden willen dan dat papa of mama op de rand van hun bed een verhaal voorlezen, voordat ze gaan slapen.
Daarna konden de ouders, onder het genot van een kopje koffie of thee, nog even na kletsen en informatie vragen over het gratis lidmaatschap voor hun kindje om boeken te lenen in de bibliotheek. En natuurlijk deelde ‘mama uil’ een sapje en een lekker koekje uit…
’Dan zal ik het verklappen’, zei het kleine ding !

Tekst : Ine Zonneveld
Foto’s: Marjon van Herpen