{jcomments on}Sinterklaasje014Vele kinderen stonden vandaag vol spanning langs de kant van de weg. Sinterklaas maakte namelijk zijn intocht in het dorp! Samen met zijn pieten werd hij met veel enthousiasme verwelkomd.  “Sinterklaas ik heb een tekening!” “Mag ik nog meer pepernoten??”

Spannend en leuk
Gisteren zette de Sint voet aan wal in Dordrecht. Hij werd daar door een grote menigte zingende kinderen ontvangen en het evenement was groots op televisie te volgen. Vandaag konden de kinderen uit Hadee hun hart ophalen. En aan de kleine gezichtjes te zien vonden ze dat heel leuk, maar ook wel spannend! Sommigen hadden gisteren hun schoen al gezet, anderen doen het vandaag. Uiteraard met een mooie tekening of een wortel erin. Al de hele ochtend liepen er zwarte pieten door de straten en was er op veel plekken sinterklaasmuziek te horen. Maar om 14.15u riep hoofdpiet alle pieten bij elkaar en kwamen ze allen samen bij het vertrekpunt, de Bolderik. Vanaf daar vertrok de intocht, muzikaal begeleid door de fanfare. Sinterklaas was met de koets, maar hij stapte hier en daar uit voor een praatje en een handje. Achter Sinterklaas reed ook nog een huifkar waar kinderen verkleed als pietjes en mini-sinterklaasjes in zaten.

Nieuwe route
De Sint had besloten om dit jaar eens een andere route te nemen. Via de Schuurakker, De Streepen, Het Geerke, De Passie, Nieuwlandsestraat, Heilarensestraat, Donkeren Dijk, Julianastraat, Heilige Stokstraat, Raadhuisstraat en Raadhuisplein ging hij naar het kerkplein in Dinther. In alle straten stonden kinderen, vergezeld met ouders en opa’s en oma’s, te wachten om een glimp op te vangen van de goedheiligman. En natuurlijk van de vrolijk rondspringende pieten, die groot en klein van lekkere pepernoten voorzagen! Sommige kinderen waren zelf ook geschminkt als piet. Aansluitend op de intocht waren alle kleintjes welkom bij CC Servaes om Sinterklaas een handje te geven en een cadeautje in ontvangst te nemen.

 

 

Tekst: Merlijn van der Wijst

Foto’s: Lianne Gabriels