110910-lvdv-veldslag_14Voor de vijfde keer in successie hield Jong Nederland Heeswijk-Dinther haar inmiddels traditionele Veldslag. Het terrein rond de blokhut aan de Veldstraat stond boordevol allerlei activiteiten. En dat Veldslag wijd en zijd bekend is, bleek wel uit de grote toeloop deze middag, waarbij in ontspannen sfeer de kinderen zich goed vermaakten. En dat beviel de vele ouders ook wel...

De eerste zaterdag van september is inmiddels bekend bij velen als de presentatiedag van Jong Nederland. Dit jaar had de club groots uitgepakt met heel veel activiteiten vanwege het 50-jarig bestaan van de vereniging. Veel vrijwilligers van de vereniging waren vanmiddag in touw om alles op rolletjes te laten lopen.

Binnen in het clubgebouw werd met grafitti gewerkt. Buiten was achter het gebouw, voor op het buitenterrein, op de Veldstraat en aan de overkant op het braakliggend terrein elke vierkante meter benut met een groot keus aan outdoor activiteiten. Springkussens, klim- en klauterbanen, spelvormen met een bal, een heuse tokkelbaan, kratjesstapelen, een hoge klimwand, een centrifugeapparaat en nog veel meer stonden voor kinderen opgesteld om kinderen deze middag te vermaken. Met een kraskaart konden alle activiteiten worden gedaan. De ouders van de kinderen deden enthousiast mee of namen de tijd voor een drankje en een praatje. De Koppensnellers zorgden met hun feestmuziek voor de nodige sfeer bij het terras.

Vanavond wordt in de tent een mini-popfestival gehouden met diverse pop en rockbands. Vanaf half 6 trapt 'Zoetkees' af, daarna speelt 'Groovebloedig', gevolgd door 'Twenty Sticks'. 'Staal met Glazen' sluit het festival af. 

Veldslag is de grote startactiviteit van jongerenwerk Jong Nederland. Sinds 1961 is Jong Nederland HDL gericht op de jeugd van Heeswijk, Dinther en Loosbroek om hen op een sportieve, creatieve, sociale en vooral een vermakelijke manier te laten ontspannen. Al 50 jaar zijn er iedere week 's avonds en gedurende het weekend activiteiten voor  jeugdleden. Ze worden daarbij ingedeeld op leeftijd en op die manier kunnen we het programma bieden wat de kinderen leuk vinden. Spel, creativiteit en buitenleven staan daarbij hoog in het vaandel.

Naast de wekelijkse activiteiten zijn er nog de nodige weekendjes, toernooien, festivals en een back to basics kampweek. Veelzijdig dus met voor ieder wat wils. Dat maakt Jong Nederland ook een leuke sociale aanvulling op de vrije tijdsbesteding van uw kinderen. Loop dus gerust even binnen, want een keertje komen kijken mag natuurlijk altijd! Voor meer info www.jongnederlandhdl.nl

Tekst en foto's: Lambert van der Ven.
Foto-aanvulling: Dennis Donders