101111-lvdv-wijnfair_03Vanavond organiseerde de ‘Lions Bernheze’ een wijnfair en veiling op het kasteel van Heeswijk ten behoeve van ‘Bala Mela’. 'Bala Mela' is een kinder-carnaval voor zo'n 10.000 kinderen uit Zuid-India. De kinderen leven op straat of in zeer slechte omstandigheden. ‘De ECHO van ELK KIND’ zijn de Nederlandse vrienden, die dit gedachtegoed delen en het willen ondersteunen, omdat het geluid van elk kind moet weerklinken. Marcel van Herpen nam het initiatief tot deze stichting.



De kinderen van Bala Mela hebben een hard en moeilijk bestaan. Zo'n 90 organisaties werken jaarlijks aan een onvergetelijke dag. Een dag met goed eten, voorstellingen en cadeautjes. De ervaring leert dat kinderen het plezier en de gezelligheid erg op prijs stellen. Er ontstaanvriendschappen en goede herinneringen geven afleiding. De grote groep kinderen wordt begeleid door honderden vrijwilligers. Het mega-festijn trekt veel pers, waardoor de problematiek van de kinderen onder de aandacht wordt gebracht.

'De ECHO van ELK KIND' is heeft haar werk gebaseerd op ‘ECHO’ (Empowerment of Children and Human rights Organisation), een Indiase organisatie. Zij vechten voor kinderrechten en bieden duizenden kinderen met succes een goede toekomst.
ECHO weigert te geloven in de ‘gloeiende plaat’ Weet je wel hoe groot India is? Het is een bodemloze put! Wie voor een dubbeltje geboren is… Alle clichés uit de kast, in een verwarmd huis, met een wijntje in de hand. Natuurlijk zijn veel situaties nagenoeg uitzichtloos en lijkt gedrag soms onveranderbaar. Maar liefdevol en onbevooroordeeld vertrekken vanuit de veerkracht van jongeren, leidt tot andere relaties dan een louter repressieve aanpak. Jongeren weten zelf vaak heel goed dat straffen gerechtvaardigd waren. Maar niet als ze werden uitgevoerd door begeleiders die niet door de buitenkant heen konden kijken.

‘Het is toch maar een druppel op de gloeiende plaat’, hoor je vaak. Maar veel druppels helpen ook veel. En daarbij…
De toekomst van een kind kan nooit een druppel op een gloeiende plaat zijn.

Voor meer info bezoek: www.echovanelkkind.nl