121123-phe-ZinvanBernheze  13Gisteravond vond in zaal Kerkzicht in Loosbroek De Zin van Bernheze plaats. Dichters, cabaretiers en een zangeres uit Nederland en buitenland gaven acte de présence. Zo’n 80 mensen woonden de avond bij. Een geslaagde en inspiratievolle avond, georganiseerd door de Bernhezer Kunstkring (BKK) en de Bibliotheken van Bernheze.

Plaatselijk en landelijk dichttalent
Voor de dertiende maal vond dit jaarlijkse evenement plaats. Zangeres/songwriter Juul van Kempen uit Heesch opende de avond met drie ‘huiskamernummers’. Daarna was het de beurt aan gemeentedichter Mas Papo, die diverse beroemde Nederlandse dichters aanhaalde. Ook Victor Vroomkoning, een bekende in de dichterswereld, was aanwezig en las voor uit zijn gedichtenbundel. Hij bracht onder andere het gedicht ‘Vuilniszakken’ ten gehore. A.L. Snijders, bekend van het ZKV, het Zeer Korte Verhaal, wist het publiek ook te boeien met zijn eigen verhalen. Voor de pauze was ook de enthousiaste Ellen Deckwitz op het podium te vinden. Zij verraste het publiek met haar vrolijkheid en inspirerende gedichten, die ze met mooie gebaren ten gehore bracht.

Humor en zang
Na de pauze was het de beurt aan de Tilburgse cabaretier Frank van Pamelen, die het publiek echt loskreeg met zijn unieke ‘gevelteksten’. Een kundige man, die op veel applaus van het publiek kon rekenen; zeker nadat hij een heuse rap over taal opdreunde. Tot slot mocht de ‘braboneger’ Steven Brunswijk uit Tilburg, oorspronkelijk uit Paramaribo, aantreden. In plat Brabants vertelde hij over opvallende zaken die hij meemaakte in de 25 jaar dat hij in Nederland woont.

Een avond vol humor en diepgang, waarbij de deelnemers het publiek wisten te boeien. Op naar de veertiende Zin van Bernheze!

Redactie: Ilse Brekelmans
Fotografie: Piet van Helvoort