130109-jvdb-expo Laverhof 07 1280x768Schilderijen van Gon Lakwijk-Wagenaars zijn vanaf 8 januari tot 2 februari te bekijken bij Laverhof, voorheen BerneZorg, in Heeswijk. De beeldend kunstenares uit Dinther heeft een flink aantal doeken gekozen uit haar ruime oeuvre om die te exposeren in de gangen van De Bongerd,  Zijlstraat 1 te Heeswijk.

Gon Lakwijk-Wagenaars verzorgt al jaren de schildercursussen voor gevorderden en beginners bij De Eynderic. Ook als docente handvaardigheid begeleidt zij sinds jaar en dag in Zijtaart een groep cursisten.

Naast schilderen in allerlei technieken, van aquarel tot olieverf en van acryl tot inkt, houdt zij zich bezig met het maken van objecten in allerlei materialen, de laatste jaren vooral in papier-maché. Een creatieve duizendpoot dus, op wie de term “beeldend kunstenaar” in al zijn breedte toepasbaar is.

De vormgeving van de geëxposeerde doeken is ook erg gevarieerd, van zeer figuratief tot abstract. Opmerkelijk op de schilderijen van Gon W. (zo signeert zij haar werk) zijn de heldere en soms felle, warme kleuren, die getuigen van niet enkel eenzelfde persoonlijkheid, maar ook van de gedrevenheid en het enthousiasme, waarmee de schilderes werkt. De tentoonstelling laat met de grote variatie aan schilderijen slechts één aspect van de veelzijdigheid van deze kunstenares zien.

Tekst: Hans Lakwijk
Foto’s: Jan van den Bosch