11-02-20-tlun-Musical-Bernrode_18_SmallIn navolging op eerdere producten zoals: The Wiz’ en ‘AIDA’ zorgden leerlingen van Gymnasium Bernrode op hun “eigen-wijze” wijze voor een daverend succes met hun musical ‘Beauty & the Beast’. Geheel op “eigen-wijze” slaat op het feit dat de leerlingen zelfstandig dit prachtige product op de planken hebben weten te zetten. Gecoacht door Nine de Geus werd het gehele project tot in de puntjes voorbereid en verzorgd.
In totaal speelden er 37 leerlingen mee. Waaronder Bart van Lokven en Thom Teulings, die eerder aan onze verslaggever  vertelden  “Buiten het feit dat het geweldig is om op het podium in de Blauwe Kei te staan, is het ook nog eens hartstikke leuk om met een groep mensen die dezelfde interesse hebben als jij, toe te werken naar dat moment. Als je zo’n lange tijd met elkaar toewerkt naar de voorstelling, is het gewoon te gek om daar te mogen staan.”
Sophie de Haas zag vorig jaar de Musical AIDA en wilde dit jaar graag meedoen. Behalve dat ze woord heeft gehouden om mee te spelen vertolkte ze de hoofdrol van Beauty and the Beast, de rol van Belle. Deze rol zette ze vocaal geweldig neer. Het was voortreffelijk om te zien hoe alles goed georganiseerd verliep.  De regie was in handen van Lidewij van Kampen.
In het totaal werd de musical drie keer opgevoerd, op zaterdag 19 Februari en op zondag 20 februari twee keer.
Drie maal volle bak in het mooie theater de Blauwe Kei te Veghel; goed voor ruim 1200 mensen, welke genoten van het spel de dans en het geweldige zangvermogen van de spelers(sters). De opbrengst ging dit jaar naar de stichting Medisch werk Mumbai van echtpaar De Bilt uit Heeswijk-Dinther.
De rector van Bernrode de Drs. W. Harmsen feliciteerde alle spelers en bedankte de crew die een geweldige prestatie hadden neergezet.

Tekst en foto’s: Ton Lunenburg