120306-jvdb-expo_BerneZorg_1Denkbeelden is een foto expositie van Jacques Worms in Bernezorg .De tentoonstelling laat straatbeelden uit de gehele wereld met elkaar communiceren. Door twee foto’s naast elkaar te hangen gaan de beelden met elkaar in gesprek. Ze vullen elkaar wat betreft inhoud en compositie aan, of contrasteren.
En dat biedt de beschouwer de mogelijkheid zijn eigen denkbeelden te ontplooien. De fotograaf laat zich in zijn vrije werk vooral inspireren door de Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson, die vanuit een zachtmoedige, culturele visie de wereld observeert. Alle beelden zijn gemaakt met een analoge compact camera.
Tot 2010 was Jacques Worms docent fotografie aan het Centrum voor de Kunsten in Uden, aan de 120306-jvdb-expo_BerneZorg_2Muzerije in ’s Hertogenbosch en aan het kunstcentrum De Wiele in Geldrop. In 2000 behaalde hij het vakdiploma van de fotovakschool in Apeldoorn. Momenteel fotografeert hij nog voor enkele bouwbedrijven en magazines. De expositie in Bernezorg is te bezoeken van 6 maart tot 8 mei 2012 aan de Zijlstraat 1 in Heeswijk

Foto's en tekst : Jan van der Bosch


120306-jvdb-expo_BerneZorg_3