120901-ine-Jong talalent 15Vrijdagavond waren de banken in het kleine theater van de Kersouwe  bijna helemaal bezet door het publiek dat kwam genieten van een heerlijk avondje muziek.

Eefje de Visser

Sinds een aantal jaren heeft ze een internationale carrière opgebouwd met door haar zelf geschreven liedjes. Vanaf haar optreden in de Wereld Draait Door is alles in een stroomversnelling gegaan. Toen zong ze nog wel een Engelstalig liedje.

Op het moment dat ze besluit te bewijzen dat een singer-songwriter verrassend internationaal kan klinken door gewoon in het Nederlands te zingen, bleek dat een schot in de roos te zijn.
In 2009 won ze de Grote Prijs van Nederland. Haar eerste album ‘De Koek’ verscheen met een verrassende verzameling afwisselende liedjes.
In de Kersouwe liet ze voornamelijk liedjes horen van dit album en werd deze avond tevens gebruikt als try-out voor haar theatertour. Ook weer een nieuwe stap in haar carrière.

Een jonge meid die niet alleen een prachtige stem heeft maar zichzelf ook nog begeleidt op allerlei verschillende instrumenten, maar een eenheid vormt met haar gitaar. En dan de band niet te vergeten die haar een geweldige enthousiaste ondersteuning geeft.
Zeker een meisje om te blijven volgen… haar album werd na afloop dan ook gretig verkocht en ook ikzelf ging met een CD naar huis toe en kan nu op ieder moment van de dag heerlijk nagenieten!

Jesse van den Elsen

In het voorprogramma was er een optreden van ‘Lichte Dichter’, met zanger/dichter Jesse van den Elsen en zijn vijfkoppige band. Jesse is geen onbekende voor de Kersouwe, hij heeft ook al eens opgetreden bij het Open Podium.
‘Als u het denkt, als u het vindt, als u voelt….wie ben ik dan?' Daar begon hij zijn optreden mee, waarin hij prachtige liedjes afwisselde met korte spitsvondige gedichten.

Zijn eerste album ‘Kruisvaarder’ verscheen in 2008.

Tekst en foto’s : Ine Zonneveld