{jcomments on}110807-mvh-_pluktuin__01_Ik krijg een vriendin op bezoek en we besluiten om een stuk te gaan fietsen in de omgeving van Heeswijk-Dinther. We pikken in de Meerstraat de knooppuntroute op die ons over slingerende paden door het buitengebied voert. We komen langs de Fazanterie gefietst, maar helaas is die gesloten. En dan valt ons oog op een prachtige grote bloementuin ! Een groot bord met daarop “ Pluktuin Mrs Bouquet” nodigt ons uit om de fiets tegen de schuur aan te zetten en te gaan kijken of wij ook een bos bloemen mogen gaan plukken. Tussen de bloemenzee komt iemand tevoorschijn, druk aan het werk om de oude bloemknoppen eruit te knippen. Brigitte heet ons van harte welkom en vol passie en liefde vertelt ze ons haar verhaal. Na vijfentwintig   jaar werken op kantoor wilde ze ook iets anders erbij gaan doen. Als jong meisje werkte ze al bij haar tante in het tuincentrum en ging ze mee naar de markt, dus wat is er mooier als je die oude liefde weer op kunt pakken. En zo ontstond het idee om een pluktuin te gaan beginnen. Het toeval wilde wel dat er in Dinther nog een pluktuin werd geopend bij de fam. Juin, maar dat voelt voor Brigitte zeker niet als concurrentie. Buurman Toon (90) zette zijn paard in een andere wei, het weitje werd omgeploegd en Toon bracht zijn paardenmest er naar toe en na de winter konden de eerste vaste planten erin gezet worden. Brigitte zaaiden binnen in haar huis haar andere bloemen en al vroeg in het voorjaar stonden de eerste bloemen te bloeien.

En je kijkt werkelijk je ogen uit, zoveel soorten bloemen staan er in de meest uiteenlopende kleuren, je vingers gaan er van kriebelen om te gaan plukken en dat mag dan ook !

Brigitte vertelde dat er gisteren een klein meisje bloemen kwam plukken, die er helemaal van begon te huppelen en zei dat ze nog nooit zóveel bloemen had mogen plukken !!!

Ik heb een mooie bos geplukt en raak dan helemaal enthousiast als ik moet afrekenen, want Brigitte neemt een centimeter en meet de omvang van de stelen.  Zoveel centimeter maal 30 cent is wat ik moet afrekenen, geweldig toch?

Misschien dat ze in de toekomst nog gaat uitbreiden met kruiden en een extra bankje om even te kunnen gaan zitten genieten van deze prachtige plek.

Ons fietstochtje kon ondanks de harde wind niet meer stuk en ik ga vast en zeker dit ommetje vaker fietsen als ik iemand een bos bloemen cadeau wil geven.

 Fotografie: Marjon van Herpen

Tekst :Ine Zonneveld