130416-Ed van UdenOp basisschool ’t Palet te Dinther is een commissie die BVL heet,dat staat voor Brabants Veiligheids Label. In deze werkgroep zitten twee ouders, namens het team van ’t Palet zitten daarin meneer Ed en juffrouw Maartje. Deze werkgroep houdt zich bezig met het verkeersonderwijs op de school en de veiligheid rondom de school.

Één van de punten die regelmatig binnen de werkgroep besproken wordt, is de verkeersveiligheid op de parkeerplaatsen  bij het hockeyveld en de Zaert.

Ook de directe omgeving van de school, zoals de ingangen van de speelplaats zijn bekeken. De BVL-groep heeft namelijk contact met de gemeente opgenomen voor aanpassing van de parkeerplaats bij de Steen- en Stokstraat en betere maatregelen in de directe omgeving van de school. Meneer Ed:”Het gebeurt regelmatig dat ouders hun fietsen net voor de ingang van de school neerzetten waardoor de ingang wordt versperd. Dat brengt onveilige situaties met zich mee, en we willen dit graag verbeteren. We zien ook regelmatig dat er onveilige situaties ontstaan op de parkeerplaats, omdat er toch chauffeurs zijn die zich niet helemaal aan de regels houden. Ook even gaan stilstaan in een bocht om een kind snel uit te laten stappen, zorgt soms voor onveilige situaties. “

De afgelopen dagen hebben kinderen van de groepen 7, samen met ouders, situaties rondom de school bekeken op veiligheid. Deze kinderen letten dan op waar kinderen bijvoorbeeld uitstapten, waar auto’s werden geparkeerd en of er fietsen voor de ingang van de school stonden. Mochten er zich onveilige situaties voordoen, dan werd door de kinderen gevraagd de auto ergens anders te parkeren. Arie Kuijpers en Fleur Boerdonk uit groep 7A deden ook mee aan deze veiligheidsactie.

Arie Kuijpers:”Fietsen worden niet altijd goed weggezet, tegen deze kinderen hebben we gezegd dat ze hun fiets goed moesten wegzetten. “ Fleur Boerdonk stond aan de kant van de Zaert en bekeek daar met haar moeder verschillende situaties. Fleur:”Aan de kant van de Zaert verliep het goed, de fietsen werden goed weggezet. Ook het afstappen van ouders en kinderen verliep goed. “ Door de ouders van ’t Palet werd de actie zeker gewaardeerd en de ouders hebben gedurende deze dagen samen met hun kinderen extra op de veiligheid gelet rondom de school.

 

Foto en tekst : Ed van Uden