Onderwijs

150424-RvH-Flashmob-01Basisschool 't Palet deed vandaag op haar eigen wijze mee aan de Koningsspelen.

Alle kinderen mochten op deze dag in oranje of rood, wit, blauwe kleding naar school komen. Daar begonnen ze de dag met een Koningsontbijt in de groep.

Lees meer: Op voeten en fietsen naar...

141217-phe-verkeersbrigadiersIn de omgeving van basisschool ‘t Palet helpen dit schooljaar 45 kinderen en 70 volwassenen mee met brigadieren.  Hartstikke fijn dat er zoveel mensen zijn die mee willen helpen aan de verkeersveiligheid. Als dank voor hun inzet werd hen op 17 december een kerstpresentje aangeboden namens de brigadiercoördinatoren, de BVL- werkgroep en het team van ’t Palet.

Tekst: Ingrid van den Boom

Foto: Piet van Helvoort

Mysterie van de molen fotoVerras uw kinderen met een gratis bezoek aan de Kilsdonkse Molen op woensdagmiddag 29 januari!
Alle kinderen zijn welkom samen met hun ouders,  opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes, maar ook de kinderen en hun leidsters van de buitenschoolse opvang enzovoort van 14u tot 16u. 

Opa Willy zal een spannend verhaal voor gaan lezen over Twan die heel vaak in de verlaten molen vlakbij zijn huis speelt.
Op een donkere nacht ziet Twan er ineens een mysterieus licht flakkeren. Als hij er stiekem heen sluipt, blijkt het licht uit vroegere tijden te komen. In een flits wordt Twan eeuwen teruggeworpen. Daar ontmoet hij Maartje, die dringend hulp nodig heeft…woensdag komen jullie te weten hoe het verder af zal lopen met Twan en Maartje.
Maar de kinderen mogen ook nog met opa Gijs op zoek gaan in de molen naar het grote BOEK DER WIJZEN waar het licht uitkomt die Twan naar eeuwen terug laat gaan en wie weet kunnen jullie het boek terugvinden.

Voor de eerste keer wordt er op de Kilsdonkse Molen een voorleesmiddag georganiseerd. Heel toepasselijk natuurlijk dat dit gebeurt tijdens de Nationale Voorleesdagen 2014.
Nu het nieuwe bezoekerscentrum in gebruik is genomen zijn er veel meer mogelijkheden ontstaan voor verschillende activiteiten .

Tekst: Ine Zonneveld

IMG 2959Betoverende voorstelling Platvoetje op ’t Palet  van de Dames van Drames www.drames.nl Zij waren gevraagd door cultuurfonds Cubebernheze. De kinderen  van groep 1 en 2 genoten van een poppenkastvoorstelling waarin alles in en uit de kast werd gehaald. De poppen en de spelers waren dichtbij, spraken tot de verbeelding en gingen in gesprek met de kinderen.

Lees meer: Platvoetje op ’t Palet

130416-Ed van UdenOp basisschool ’t Palet te Dinther is een commissie die BVL heet,dat staat voor Brabants Veiligheids Label. In deze werkgroep zitten twee ouders, namens het team van ’t Palet zitten daarin meneer Ed en juffrouw Maartje. Deze werkgroep houdt zich bezig met het verkeersonderwijs op de school en de veiligheid rondom de school.

Lees meer: Basisschool ’t Palet te...

Bernrode 125De ouderavond op Gymnasium Bernrode over opvoeden gaat wegens de weersomstandigheden niet door. Deze avond was gepland voor ouders van de drie basisscholen en zou over opvoeden gaan. Door het slechte weer gaat deze

Lees meer: Gaat niet door, wegens de...

121219-phe-Bolderik De kinderen van de Bolderik hebben vele tientallen knuffels gebracht voor de kinderen van Bambanani in Zuid-Afrika. Ook hebben ze vele honderden statiegeldflessen ingezameld. Directeur Joke Schopping overhandigde de opbrengst van liefst € 300,- aan Ed Rakhorst van de Stichting Vrienden van Bambanani.

Lees meer: Bolderikkers geven knuffels

121129-phe-Palet  02Als onderdeel van de fitweek gingen de leerlingen van groep 7 en 8 van 't Palet vanmiddag naar het Medisch Trainings Centrum tegenover de school. Van iedereen werd lengte, gewicht en vetpercentage gemeten. Aan de hand van deze gegevens kunnen de leerlingen zien of ze een gezond of een risico gewicht hebben. Iedere leerling kent dan zijn/haar Body Mass Index. Bovendien deden de leerlingen allerlei oefeningen. De resultaten werden genoteerd en na afloop reikte Martijn aan elke leerling een persoonlijk beweegrapport uit.

Lees meer: 't Palet in het MTC

121128-phe-Palet  04Er is Heibel in Hubbelland! Ouderen en kinderen uit Heeswijk ontmoeten elkaar in de tuin van een Bejaardentehuis. Opeens komen er mannen met dranghekken aan gelopen. Gaan ze de braderie nu al opbouwen, maar waarom zo vroeg en zo veel hekken? Blijkbaar komen ze niet voor de braderie, maar gaan ze de tuin omploegen om op die plek een parkeerplaats te bouwen. Bewoners en kinderen zijn in rep en roer.

Lees meer: Heibel in Hubbelland

121128-phe-Bolderik 24Woensdagmiddag 28 november was het dan zover: de toneelvoorstelling “De legende van kasteel Heeswijk”, opgevoerd door de kinderen van groep 1-2 van de Bolderik om 13.00 en 14.00 uur.

Het verhaal

De kinderen zijn op school gestart met een nieuw project over ‘beroepen’.

Lees meer: Kindertheater Festival Hallo...

121121-jw-fitweek het palet“Weet je, dat als je maar een half mini marsje eet, je dan 4 minuten moet touwspringen om die calorieën weer kwijt te raken. En voor een puntzak friet moet je al een dik uur hardlopen”. Aan het woord zijn Danique van Lee (20 jr.) en Yvonne Lucius (19 jr.). In samenwerking met basisschool ‘t Palet en M.T.C. Bernheze organiseren de twee studentes aan het R.O.C. Sport en Bewegen van 26 t/m 30 november een fitweek.

Lees meer: Snoep verbranden op 't Palet

121114-phe-Droomreis  2Rondom de kinderboekenweek is er een prentenboekenproject uitgevoerd met als uitgangspunt 'De droomreis van Neef Karel'. Alle groepen 1-2 van Bernheze zijn op bezoek geweest in de bibliotheken en alle kinderen van alle groepen 1-2 hebben meegewerkt aan één en hetzelfde werkstuk: een wereldreis die muis 'neef karel' kan gaan maken.

Lees meer: De droomreis van Neef Karel