101019-lvdv-afscheidfred_06Afgelopen dinsdag 19 oktober nam directeur Fred Lennings van openbare basisschool de Bolderik afscheid van zijn geliefde school. Ruim 24 jaar gaf hij leiding aan de ontwikkeling van de Bolderik. Begon hij eerst aan de Clemens van den Bergstraat temidden van de maisvelden een nieuwe school. Later vestigde de school zich aan Het Geleer in de wijk Heilaren Noord en groeide uit tot een stabiele school van ruim 200 leerlingen.

Het was een bijzondere week deze week op de Bolderik. Op vrijdagavond was er een reünie, waar veel oud-leerlingen en oud-leraren aanwezig waren om herinneringen op te halen aan de afgelopen 25 jaar. Het was Freds wens nog een keer alle mensen uit het verleden terug te zien. Het werd een gezellig bijeenkomst, waar met name de fotoboeken tot veel gesprek leidden.

Op dinsdag werd Fred thuis opgehaald met paard en koets om als Koning, samen met zijn vrouw 'koningin' Marlies, zijn laatste dag op de Bolderik mee te maken. Het was sowieso in meerdere opzichten een bijzondere dag, want Fred vierde ook zijn 63e verjaardag.
Zeker toen Fred een naambord mocht onthullen, wat sinds deze week het schoolplein siert. Vanaf deze week is het plein voor de school voortaan omgedoopt tot het Fred Lenningsplein. Een bijzonder emotioneel moment, mochten we uit Freds mond optekenen.

Na een bijzondere feestdag met alle kinderen van de school, was er 's middags gelegenheid om afscheid van Fred te nemen door ouders van de school. Aan het einde van de middag was er een receptie georganiseerd, waarin collega's van Fred, relaties uit het werkveld en ook een grote groep oud-ouders van het eerste uur de school bezochten.
Hier sprak bovenschools directeur Kees van Limpt mooie woorden tot de scheidend directeur, die in meerdere opzichten werd geroemd voor zijn goede werk voor de Bolderik in het bijzonder en de Openbaar Onderwijs Groep in het algemeen.

Vanaf 1 november neemt Joke Schopping de directie van de Bolderik op zich.