101029-lvdv-biebtentoonstelling_4In de bibliotheek van Heeswijk-Dinther is een tentoonstelling te vinden over het bezoek van de groep 1 en 2 van de basisscholen Bolderik, 't Palet, het Mozaïek en Albertus aan de bibliotheek in het kader van de Kinderboekenweek. De kleuters hebben deelgenomen aan het multimediaproject rondom het prentenboek 'Schatje en Scheetje'.

'Schatje en Scheetje' geschreven en geïllustreerd door Erik van Os, Elle van Lieshout en Mies van Hout, gaat over twee boeven die in de gevangenis zitten. Ze hebben elkaars hart gestolen en een paar blauwe sokken. Er is verteld, voorgelezen, getekend, gespeeld en gefotografeerd. Een mooie representatie van het project is te zien in de bibliotheek van Heeswijk-Dinther. Tegen de achtergrond van de gevangenis hangen van alle scholen foto's en kleurplaten. Ook is het prentenboek beschikbaar, dat als uitgangspunt voor het project heeft gediend.

Deze tentoonstelling is de komende weken te bezoeken. Een leuke activiteit samen met uw kleuter, maar ook leuk voor opa's, oma's en andere geïnteresseerden. Wanneer uw kind de 'Schatje en Scheetje-kleurplaat' meebrengt, ligt er nog een leuke verrassing klaar.