{jcomments on}De Gezonde Week Deze week vond op de basisscholen ’t Palet en het Mozaïek De Gezonde Week plaats. Een project dat door Tianka van den Akker en Marly van Creij, studenten van ROC Sport & Bewegen, georganiseerd is. Deze hele week stond in het teken van gezond eten en bewegen. ‘De week is meer dan geslaagd!’ aldus Tianka en Marly.

Vol programma
Op beide scholen ging de week van start met een officiële opening. Op de andere dagen was er een badminton clinic, een beweegshow gegeven door de clown Ronald McDonald, GGD-lessen over de Schijf van Vijf en als afsluiting van de week het Eet- en Beweegspel. De leerlingen van ’t Palet volgden de activiteiten in De Zaert en de leerlingen van het Mozaïek in de gymzaal van Bernrode; de zalen waar zij altijd hun gymlessen volgen.

Badminton clinic
Badmintonvereniging Argus uit Heeswijk-Dinther verzorgde de badminton clinic op beide scholen. De vereniging had vele vrijwilligers opgetrommeld om de kinderen te begeleiden, en met succes. Het fanatisme en de energie van de vrijwilligers zorgden ervoor dat de kinderen het badmintonnen ook steeds leuker gingen vinden. Dit was te zien, want alle kinderen waren fanatiek in de weer met rackets en shuttles. (Zie foto's). Iedereen heeft van de vereniging een flyer gekregen met daarop de uitnodiging om eens een kijkje te komen nemen tijdens de trainingen op maandagavond in De Zaert, want iedereen is welkom om te gaan badmintonnen. Kinderen vanaf 7 jaar trainen van 18.00 tot 19.00 uur, kinderen vanaf 12 jaar van 19.00 tot 20.00 uur en daarna komen de senioren (vanaf 18 jaar), die van 20.00 tot 23.00 uur trainen.

Beweegshow Ronald McDonald
Op donderdag kwam op beide scholen de roodgele clown Ronald McDonald langs, die voor de kinderen een gezond programma bedacht had. Op de leuke muziek dansten de kinderen vrolijk rond, waarbij zij direct leerden dat bewegen belangrijk voor je is. Deze boodschap is overigens de hele week de rode draad door het programma geweest.

‘De week is meer dan geslaagd!’
Tianka en Marly zijn blij met het verloop van De Gezonde Week. Zij vertellen: ‘Het doel om de kinderen spelenderwijs bewust te maken van het belang van sporten en gezonde voeding, is volgens ons absoluut geslaagd. We zijn dan ook erg blij met alle positieve reacties. Ook is de hulp van de deelnemende verenigingen en organisaties super geweest. Hoe fanatiek de vrijwilligers van BC Argus bijvoorbeeld omgingen met de kinderen, was geweldig om te zien. Daarnaast waren ook de GGD-lessen nóg beter verlopen dan we hadden verwacht en leverde de beweegshow van de clown Ronald McDonald vele vrolijke gezichten op.’ Twee trotse organisatoren dus, die tevreden terug kunnen kijken op deze week.

Door: Ilse Brekelmans