110325_Windkracht6Kinderen van de groepen 5 van de basisscholen in Heeswijk, Dinther en Loosbroek doen sinds vorige week mee aan een muziekproject Windkracht 6. Het project beoogt kinderen in contact te brengen met blaasmuziek en hen warm te maken voor het bespelen van een muziekinstrument. Muziek hoort bij de ontwikkeling van kinderen en dat blijkt ook uit het enorme enthousiasme!
 
Harmonie Sint Servaes uit Dinther en de Koninklijke fanfare St. Willibrord uit Heeswijk hebben de handen ineen geslagen om samen met de basisscholen Mozaïek, ’t Palet, de Bolderik en St. Albertus kinderen kennis te laten maken met blaasmuziek. In vier lessen van drie kwartier bieden de docenten Peter Smulders en Angela van Berloo een programma aan, waarin alle blaasinstrumenten voor fanfare en harmonie, maar ook de slagwerkinstrumenten langs komen. Kinderen krijgen uitleg over de instrumenten, kunnen luisteren naar muzikanten die de instrumenten al langer bespelen en mogen vervolgens zelf uitproberen.
 
Adembenemend kijken en luisteren de kinderen naar het instrumentarium wat wordt getoond. De trillingen van de djembé worden op de vloer gevoeld, terwijl even later de fagot je trommelvliezen laat trillen. Wanneer de kinderen aan de slag gaan tonen rode wangen en twinkelende ogen het plezier in muziek maken.
Diverse vrijwilligers uit beide verenigingen zetten zich in om instrumenten te laten horen en kinderen de instrumenten te laten bespelen. Daarnaast worden kinderen, die al een muziekopleiding volgen, uitgenodigd van zich te laten horen. Dan blijkt dat kinderen die net op een opleiding al heel snel een mooi liedje kunnen spelen, mede omdat de meeste liedjes met c.d.-muziek worden ondersteund.
 
In het project Windkracht 6 leren de kinderen van de vier scholen ieder hun eigen liedje. Deze worden op donderdag 14 april a.s. ten gehore gebracht bij de slotmanifestatie in de aula van gymnasium Bernrode. Alle kinderen zingen dan mee met de opleidingsorkesten van beide verenigingen. Ook zullen er nog optredens zijn van de jeugdslagwerkgroepen uit Heeswijk en Dinther.
U bent daar allemaal van harte welkom. De slotmanifestatie begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur.
 
Heb jij ook zin om fanfare- of harmoniemuziek te maken? Lijkt het je leuk om als slagwerker in een orkest te spelen? Of zoekt u als ouder een dergelijke opleiding voor uw kind. Neem dan contact op met een van de verenigingen. Voor harmonie Sint Servaes kan dat via Loes Vermeltfoort, via 06-28727366 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Voor de Koninklijke Fanfare kan dat via René van der Pas via 0413-293531. U kunt ook hun websites bezoeken www.koninklijkefanfare.nl en www.st-servaes.nl