110518-lvdv-schoolvoetbaltoernooi_03{jcomments on}Basisschool 't Palet uit Dinther haalde het vandaag in de Regiofinale van het schoolvoetbaltoernooi    2010-2011  in Zuid 2 net niet. In de halve finale werd ongelukkig verloren van de latere winnaar Basisschool Bitswijk uit Uden. Na een spannende wedstrijd, waarin de kansen voor de Dintherse scholieren waren, gingen de Udense tegenstrevers met 2-1 winnen. Coaches meester Rudy van den Ende en juf Noortje van de Ven kijken tevreden terug op het toernooi, waarbij ze net iets te weinig hadden gekregen.
In de finale ging de strijd bij de jongens tussen basisschool Bitswijk uit Uden en basisschool de Meander uit Lith. Na een bloedstollende einde, eerst 0-1 in blessuretijd en in 'the dying seconds' van de wedstrijd de gelijkmaker van Bitswijk, moesten strafschoppen de belissing brengen. Deze werd overtuigend door Basisschool Bitswijk gewonnen met 4-1, mede door goed keeperswerk van Stan van de Loop, die twee strafschoppen stopte.

Bij de meisjes ging de eindstrijd tussen basisschool de Wissel uit Geffen en basisschool de Toermalijn uit Heesch. Hier werd de wedstrijd overtuigend gewonnen door de Geffense meisjes met 2-0.
De meisjes van de Wissel en de jongens van basisschool Bitswijk mogen nu naar de finale van Zuid 2 op 4 juni in Susteren. En als ze dat er goed vanaf brengen gaan ze naar de landelijke finale op het KNVB-sportcentrum in Zeist.
Tekst: Lambert van der ven
Foto's:: Lianne Gabriels