110610-lvdv-bolderik25jaar_06{jcomments on}Openbare Basisschool de Bolderik sluit vandaag officieel haar 25e jubileumjaar af met een circusfeest voor alle kinderen. In oktober 2010 waren er festiviteiten in het kader van het afscheid van directeur Fred Lennings en was er een feestavond en een reünie georganiseerd. Vandaag is het feest voor de kinderen. Circus Rotjeknor zorgt voor een gezellige, sfeervolle dag met een prachtige afsluitende voorstelling!

In 1986 startte openbare basisschool de Bolderik aan de Clemens van den Bergstraat in de nieuwe uitbreidingswijk Heilaren. Temidden van maisvelden werd een tijdelijke onderwijslocatie gebouwd op de velden waar eerst de paarse bolderik welig groeide.
In de loop der jaren groeide de school steeds weer uit haar voegen en werden er aan alle kanten lokalen aangebouwd en bijgeplaatst.
In 2000 werd verhuisd de nieuwbouw aan het Geleer. Het huidige gebouw in de nieuwbouwwijk Heilaren-Noord en kreeg het dit jaar haar nieuwe directeur Joke Schopping. Was dat al een moment om met scheidend directeur en heel veel oud-ouders en oud-leerkrachten terug te kijken op de roemruchte 25 jaar, vandaag zijn de kinderen die nu op de Bolderik zitten het middelpunt van het feest.

Circus Rotjeknor instrueerde gisteravond de hulpouders en de leerkrachten en vandaag zijn er allerlei workshops waar kinderen hun artiestentalent kunnen tonen. Zo wordt er gejongleerd, gebalanceerd, gedanst, gesprongen. Alle voorbereidingen van vandaag leiden vanmiddag om half 3 tot een prachtige slotvoorstelling, die bij mooi weer wordt uitgevoerd op het plein voor de school. Daar is iedereen van harte welkom op te genieten van een prachtig circusoptreden.
Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de gymzaal van Bernrode.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven