{jcomments on}2011_bolderik_kunst-jacw--6“Je bent twee uur geleden hier naar toe gekomen. Wat weet ,snap, besef, zie  je nu, meer en beter dan twee uur geleden? “ Nard: “Dat Hundertwasser mooie, blije en boze dingen maakt. Hij werkt veel met vierkantjes, maar het is toch niet recht.”

 

Anna: “Hij gebruikt stempels i.p.v. zijn naam. Hij werkt echt met heel veel verschillende kleuren. Echt  veel. En schilderen met spiralen is wel bijzonder.”

Gijs: “Hoe je blijheid en boosheid kunt zien in een schilderij.”

Jop: “Je ziet meer in een mozaïek, je kijkt nauwkeuriger.”

Roseannne: “ Ik heb 4 jaar in Oostenrijk gewoond. In Wenen. En daar heb ik het Hundertwasser huis gezien, dus ik wist er al wat van. Maar nu weet ik dat hij geen echte handtekening gebruikt, maar twee Japanse stempels onder zijn schilderijen zet; het ene stempel betekent honderd en het andere staat voor water.

Wurth kunstlocatie
Uitspraken van leerlingen van b.s. de Bolderik. Zij waren vrijdag te gast in kunstlocatie Wurth in ’s Hertogenbosch. Na een rondleiding langs de 56 tentoongestelde werken, werden de 23 leerlingen door kunstgids Martien Jelisen ook onthaald op een creatief atelier. “Stel je voor”, zegt Martin “Je  kijkt door het raam van je slaapkamer van buiten naar binnen. Dat raam is natuurlijk rechthoekig, maar binnen is niets rechts te zien. Schilder, teken en of plak met knipsels jouw kamer!”

Cube  coördineert cultuuronderwijs:
Onder de vleugels van Dian Langenhuizen die de cultuureducatie in Bernheze coördineert, worden projecten zoals deze in samenwerking met de scholen opgezet. Dian: "Zo hebben  we ook een film project. Op 30 november zijn we op b.s. het Mozaïek te gast en op 9 december bij het Palet.”

Mats: “Kunst is niet alleen rechte strepen. Kunst maak je niet zomaar. Daar moet je van te voren over nadenken. Je moet een idee laten zien in kunst.”

Foto en tekst: Jacques Worms

Zie ook www.cubebernheze.nl  en www.wurth.nl/kunstlocatie