GlazenhuisJuul van den Heuvel en Dennis Schakenraad zijn de Deejee's as. dinsdag 20 december op de bs. Het Mozaiek. Een half uur draaien ze in het glazenhuis op school verzoeknummers van het aanwezige publiek . Er zijn  twee professionele vrijwillige Deejee's: Jos de Vries en Joep van Lankveld. De ll. en het team zijn al vanaf de herfstvakantie bezig met het inzamelen van geld. Voor twee doelen halen ze geld op. Een deel is bestemd voor het grote glazenhuis: het rode kruis; de opbrengst hiervoor is: moeders in oorlog  gebieden.  Het tweede doel is hun eigen adoptieproject Lorezo St. Vincentschool in Tacupucur. 

Vanaf 's middags 13.00 uur wordt er muziek gedraaid dat bovendien op internet te volgen is. Voor iedere aanvraag moet worden betaald.
Tussen 17.00 uur en 19.00 uur is iedereen welkom om van dit spektakel te komen genieten. Er is een loterij en een dienstenveiling. Tevens is er een frietkraam, en  wordt er snoep en andere lekkernijen verkocht. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur komen de kinderen geld inleveren. Dit hebben ze bijeengebracht d.m.v. verkoop van zelfgemaakte spullen en diensten die ze hebben verricht. Op een grote lichtkrant wordt de actuele stand van de geld als barometer weer gegeven.{jcomments on}

Tekst en foto's: Rob van der Kuijl