111221-rvdk-Het_Glazenhuis_7Onder grote publieke belangstelling en op een sfeervol versierd schoolplein hielden kinderen van basisschool het Mozaïek gisteren de finaledag van hun acties voor 3FM Serious Request ‘This one for mama’s’.

Afgelopen weken staken de leerlingen de handen uit de mouwen en zamelden ze op de meest creatieve manieren geld in.

Thuis, bij familie en in de buurt werd er geklust, gestofzuigd, gedweild, auto’s gewassen en werden zelfgemaakte spullen verkocht. Als klap op de vuurpijl werden kinderen, ouders, opa’s en oma’s getrakteerd op een spetterend programma vol optredens, een kerstrommelmarkt en het rad van fortuin.

Op het schoolplein en onder de rook van het Mozaïek Glazen Huis dansten en playbackten kinderen en leerkrachten voor het goede doel. De geslaagde, vrolijke en gezellige happening vormde daarmee voor iedereen een mooie aanloop op het komende kerstfeest.
De acties van de leerlingen èn de activiteiten op de slotdag leverde een voorlopig eindsaldo op van ruim zesduizend euro. Met de opbrengst wordt het initiatief van 3FM Serious Request voor het Rode Kruis gesteund.
Een deel van het geld gaat naar de Loreta St. Vincent’s School in India, voor onderwijsmateriaal en gezonde voeding.

Lof is er voor de kinderen die zich met heel veel inzet op de acties hebben gestort en daardoor voor zo’n mooie opbrengst hebben gezorgd. Heel veel waardering ook voor de werkgroep ‘Mozaïek in Actie’ met ouders en leerkrachten die hebben gezorgd voor een sfeervolle en vlekkeloze organisatie, waarbij niets aan het toeval was overgelaten. Chapeau!!

 Foto's Rob v.d. Kuijl Tekst Peter v.d. Steen{jcomments on}