120331-rvdk-_reunie_Cuneraschool_1In juli 2011 kwamen 4 oud klasgenoten van de Cunera school uit Heeswijk bij elkaar. Allen geboren in 1946 of 1947 dat betekende dat ze in 2012   65 jaar zouden worden.
Een reden om elkaar weer eens te zien. Ria v.d. Berg v. Houtum,  Nelleke v. Lith v. Venrooy,  Annie Mous v.Schijndel en Annemiek Verberk v.Aspert waren de organisatoren van deze middag/ avond.

Nadat  van iedereen de adressen opgezocht en gevraagd waren heeft iedereen een brief gekregen.De reacties waren super.Jazeker, kom ik, wat leuk,geweldig, hier kom ik naar toe,succes met de voorbereidingen,ik kom graag naar de reunie, lijkt me erg leuk elkaar naar zo’n lange tijd weer te zien, ik kom met goed zin, ik kijk er echt naar uit, geweldig en bedankt voor de mooie foto, ik zal er zijn ik ben van de partij, fantastisch, van wie is dit idee

120331-rvdk-_reunie_Cuneraschool_2Dit waren allemaal, kreten, reacties op de eerste brief.Natuurlijk kan de klas nooit compleet zijn.Nettie v.Padua woont al 46 jaar in Canada, maar stuurde foto’s en een lange brief. Nellie v.Kaathoven v.d. Broek woont in Zuid- Afrika Agnes de Reuver en Maria v. Oers zijn  helaas overleden. Verder waren er een paar afmeldingen van dames, moeders, oma’s  ja hoe noem je onze leeftijdsgroep, die echt niet konden.

31 maart was de datum om half 4 in het KBO gebouw aan de Zijlstraat.  Een mooie ruimte maar onder een voorwaarde zei de voorzitter van de KBO: als al de dames die nog geen lid zijn, na deze middag zich aanmelden als KBO lid !!!!

Het was een geslaagde reunie. De eerste binnenkomende dames herkende elkaar al niet. Wie ben jij, ik weet het echt niet, Mijn god wat ben jij veranderd enz enz .Kortom meteen een goede sfeer. Ook de 2 juffen, v. Lith en v. Zutphen, zoals wij ze het beste kennen, werden hartelijk ontvangen.Na de koffieronde een kort welkom voor iedereen en het vermelden van de afwezigen Ondertussen was de fotograaf al gearriveerd die voor velen ook een bekende was.

Rob v.d.Kuijl probeerde ons stil te krijgen om een groepsfoto te maken met dezelfde opstelling als ongeveer 54 jaar geleden.Dat viel niet mee want owee die mondjes van ons. Daarna kregen we van Lianne v.d. Steen en Cor Verberk een rondleiding door de oude Cuneraschool. Veel oude verhalen werden opgehaald.

120331-rvdk-_reunie_Cuneraschool_3Terug in de KBO ruimte was het tijd voor een glaasje en ondertussen kwam ook de catering.Onder het genot van een hapje en een drankje vertelde iedereen om beurten hoe haar leven vergaan was.Dit was een mooie invulling van het programma .De ups en downs die sommigen van ons meegemaakt hebben maar daar toch weer sterk uitgekomen zijn.

Verhalen van twee  66 jarigen, dertien  65 jarigen en negen 64 jarigen die de komende 5 maanden ook allen nog 65 worden. En de  twee juffen van 80 jaar Dit zijn momenten in het leven  waar we  met plezier aan terugdenken.

Op het einde van de avond kregen wij van de juffen allen een bloem met als tekst:

Gezichten vervagen.

Mooie herinneringen blijven.

Geluk dragen we mee.

Geniet van de a.o.w.

Afgesproken is dat we over 5 jaar weer bij elkaar komen met dezelfde positieve instelling als nu. Geniet van elkaar, van je kinderen, familie en vrienden en maak van elke dag iets moois.

Tekst Annemiek Verberk

Fotografie Rob v.d. Kuijl