120515-lvdv-actieadoptie_05Vanavond vond de afsluitende markt van de actie Adoptie van basisschool 't Palet plaats. De basisschool houdt elk jaar een actie, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar is de opbrengst voor de stichting Thembalethu in Zuid Afrika. Vandaag overdag waren er allerlei sport-en spelactiviteiten, vanavond was er ter afsluiting een markt waar veel kinderen, hun ouders en opa's en oma's naar toe kwamen.

Vanwege het slechte weer was de markt dit jaar binnen in de school. In allerlei klassen en op de gangen waren kraampjes, waar mensen zaken konden kopen. Er kon popcorn worden gekocht, waren er allerlei lekkernijen tekoop die kinderen hadden gemaakt, konden kinderen  zich laten schminken en er werden plantjes verkocht. Ook konden kinderen in de gymzaal voor een kleine bijdrage sporten. Daarnaast was er een veiling, waar bij opbod allerlei zaken werden geveild door veilingmeester meneer Rudy. 

De A-selectie van de slagwerkgroep van harmonie Sint Servaes onder leiding van Tonn van de Veerdonk verzorgde tussendoor de nodige optredens.

De opbrengst wordt deze zomer door één van de leerkrachten van 't Palet persoonlijk in Zuid-Afrika afgeleverd. Juffrouw Erna is mede-oprichter van de stichting Thembalethu en daardoor persoonlijk betrokken bij het werk van de stichting. meer informatie is te vinden op de site van basisschool 't Palet 

We zijn nieuwsgiering hoeveel dit jaar de actie Adoptie heeft opgebracht.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven