Bernrode in actie voor het goede doel 1280x768Vorige week hadden wij,  Pam, Imme, Céline en Sanne van Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther, een project over ontwikkelingslanden, gegeven door de organisatie Cross Your Borders.

Hiervoor kregen we afgelopen woensdag de opdracht om op vrijdag zo veel mogelijk geld ingezameld te hebben voor het goede doel. Daar kregen we dus amper 3 dagen de tijd voor. We konden een klein bedrag lenen van onze school en daarmee moesten we een bedrijfje op starten om geld op te halen voor stichting Pelido, die zich inzet voor arme boeren in Oeganda. Wij hebben voor die dag verjaardagkalenders gemaakt.

Twee middagen en avonden zijn we heel druk bezig geweest met het maken van de kalenders. We waren erg tevreden over het resultaat en hebben dan ook alle 53 kalenders verkocht! Ook hadden we sponsoren gezocht die voor een zelfgekozen bedrag hun logo in de kalender mochten zetten. Wij zijn hen erg dankbaar, want een groot deel van het bedrag hebben wij aan hen te danken.

Uiteindelijk hadden we een recordopbrengst van 542,35 euro gerealiseerd! En met dit bedrag hadden wij verreweg het hoogste bedrag van onze school en het hoogste bedrag dat Cross Your Borders ooit heeft gezien, opgehaald. Wij hebben er met heel veel plezier aan gewerkt en zijn trots dat we zo’n mooi bedrag hebben opgehaald voor het goede doel! Dank aan alle mensen die onze kalender hebben gekocht een aan alle sponsors die hebben bijgedragen.

Céline Breurken, Sanne van de Vondervoort, Imme Degreef en Pam Boerdonk van klas 4b Bernrode, Heeswijk-Dinther