laverhof jacw-01De 93-jarige Toon van Gemert was vanmiddag de gelukkige die aan de arm van Olga Commandeur de eerste officiële stappen op de evenwichtsbalk van de beweegtuin bij Laverhof mocht zetten. Hij vervulde die opdracht heel kranig.

Muziek
Daarvoor had de voormalig topsportster Olga Commandeur de vele belangstellenden gemotiveerd mee te bewegen op de inspirerende klanken van haar programma “Nederland in beweging”. Die oproep om mee te doen werd enthousiast opgevolgd.

Workshop
Olga Commandeur, de ambassadrice van Yalp (producent van de toestellen), was ’s morgens al te gast bij Laverhof. Zij verzorgde voor vrijwilligers, dagbestedingcoaches en de medewerkers welzijn, de workshop “Train de Trainer”.


Lenie Steenbergen die samen met Jeannet Adank de filosofie van de beweegtuin bij Laverhof introduceerde, vertelt dat door de financiële ondersteuning van het coöperatief dividend van de RABObank Bernheze en met steun van de gemeente de toestellen konden worden aangeschaft. Namens de bank was Judith Kok aanwezig en wethouder Rein van de Moorselaar vertegenwoordigde de gemeente Bernheze.

De fysiotherapeuten Mariska Frunt en Wil van de Boom ontwierpen de opstelling bij de ingang van het verzorgingshuis.

Na afloop van de demonstratie werd binnen nog een kopje koffie met gebak geserveerd.

Tekst en fotografie: Jacques Worms